1,5 kg disznócomb,
15 dkg backon,
500g gomba,
30 dkg máj,
3 zsemle (tejbe áztatva),
1 + 2 főtt tojás,
só,
bors,
majoránna,
hagyma,
pirospaprika,
sok petrezselyem.
A combot késsel szétnyitjuk, kiklopfoljuk, borssal és sóval mindkét oldalát picit bedörzsöljük, majd félre tesszük pihenni.
A tölteléket elkészítjük: a zsemlét tejbe áztatjuk.a májat és a gombát hagymán megpároljuk, majd a zsemlét kinyomkodjuk, összekeverjük a májjal,gombával, a fűszerekkel a nyers és a főtt tojásokkal.
A húst betöltjük, feltekerjük és backonnel átkötjük, hogy teljesen körbeölelje és sehol se látsszon ki a hús.
180 fokos előmelegített sütőben másfél óra alatt készre sütjük. Az utolsó 15 percben az edény teteje vagy fólia nélkül, hogy a backon szépen megpiruljon .
A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő:A kis fej kockázott vöröshagymát olajon puhára dinszteljük, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és cukkinit, a zúzott fokhagymát. A zöldségeket 5 percig pároljuk, majd beletesszük a fe...
Elkészítési idő: 2 óraA sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kio...
Elkészítési idő: