menu

Családireceptkönyv.hu

Böllér tokány


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 10 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 10-12 személyre
kevés zsír vagy olaj
15 dkg szalonna
2 kg tarja
4 gerezd fokhagyma
40 dkg hagyma
2 evőkanál kakukkfű
15 dkg paradicsompüré
50 dkg csiperkegomba
5-6 ecetes uborka
1 szál kolbász
20 dkg tejföl
2 dkg liszt
őrölt bors

a tálaláshoz: friss kenyér vagy tészta

Elkészítés:


A zsíron vagy olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott tarját és az átpréselt fokhagymát.

A húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a félkarikákra vágott hagymát és a paradicsompürét. Kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük, majd kevés vizet öntünk rá, és puhára pároljuk.

Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a felaprított gombát és uborkát, valamint a karikára vágott kolbászt. Tovább főzzük, amíg a gomba is meg nem puhul, ha szükséges, utánaízesítjük.

A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, a tokányhoz adjuk, ezt követően jól kiforraljuk.

Friss kenyérrel, esetleg tésztával tálaljuk.

Böllér tokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Budai töltött karaj
Karaj - Budai töltött karaj

1. 1 kg karaj kicsontozva, majd hosszú hegyes késsel közepébe nyílást vágunk. 2. A kemény tojásokat összedaraboljuk, az újhagymát kevés olajon megpároljuk és hozzákeverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anita
Almás karaj
Almás karaj

Az almás karajhoz felszeleteltem a húst, kicsit kivertem, só, bors, állt egy kicsit, majd rizslisztbe forgattam és kókuszolajban hirtelen átsütöttem, pirosra mindkét oldalát. 1 nag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsós sertésragu
Zöldborsós sertésragu

Serpenyőben felforrósítom az olajat, és az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Hozzáadom a felszeletelt fokhagymát. Rászórok 1 kiskanál piros paprikát, és 1 evőkanálnyi Piros...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Bakonyi sertésszelet
Bakonyi sertésszelet

A húst megmossuk, felszeleteljük. A szalonnát kiskockára vágjuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd a zsírból kivesszük és félre tesszük .A húst egy evőkanál liszt és pici bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk