Hozzávalók 10-12 személyre
kevés zsír vagy olaj
15 dkg szalonna
2 kg tarja
4 gerezd fokhagyma
40 dkg hagyma
2 evőkanál kakukkfű
15 dkg paradicsompüré
50 dkg csiperkegomba
5-6 ecetes uborka
1 szál kolbász
20 dkg tejföl
2 dkg liszt
őrölt bors
só
a tálaláshoz: friss kenyér vagy tészta
A zsíron vagy olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott tarját és az átpréselt fokhagymát.
A húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a félkarikákra vágott hagymát és a paradicsompürét. Kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük, majd kevés vizet öntünk rá, és puhára pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a felaprított gombát és uborkát, valamint a karikára vágott kolbászt. Tovább főzzük, amíg a gomba is meg nem puhul, ha szükséges, utánaízesítjük.
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, a tokányhoz adjuk, ezt követően jól kiforraljuk.
Friss kenyérrel, esetleg tésztával tálaljuk.
Némi előkészület után, ezzel az étellel nincs tennivaló, mert elvégzi az edény és a sütő. Sőt még a köret is együtt készül a hússal. Beteszem az edényt a sütőbe és két óra múlva tá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMindennek a kulcsa a bevagdosás Első lépésként alaposan át kell mosni a malacot, majd be kell vagdosni a bőrét. Arra figyeljünk, hogy csak a bőrt vágjuk, a zsírt már ne érje a pen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborssal ízesítjük. A gombaragut a hús köré...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA fűszereket összekavarjuk egyenletesen bevonjuk vele a húst. A húst a rácsra helyezzük 130-150 celsius között sütjük 5 órán át, közben egyszer meg lehet fordítani. Az 5 óra eltelt...
Elkészítési idő: 9 Nehézség: Könnyű