menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi szűzérmék


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


80 dkg szűzpecsenye
50 dkg gomba
1 vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom

őrölt bors
1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
2 evőkanál olaj
1,5 dl tejföl
1 teáskanál liszt
a tálaláshoz: főtt rizs, tejföl (elhagyható)

Elkészítés:


A húst rostjaira merőlegesen 12 vastagabb szeletre vágjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.

Olajat melegítünk, a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk rajta. (Annyi húst teszünk egyszerre az edénybe, amennyi elfér egymás mellett. 2-3 percig sütjük mindkét oldalukat, aztán a szeleteket kivesszük, félretesszük. Ezt addig folytatjuk, amíg az összes hús
meg nem pirult.)

A visszamaradt olajban egy-két percig kevergetjük az apró kockákra vágott hagymát. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott paprikát és a paradicsomot (ezeket a főzés végén kivesszük). Amikor a gomba levet eresztett, visszapakoljuk a hússzeleteket is a fazékba. Ha kell, kis vizet öntünk rá, de csak annyit, hogy az étel ne égjen oda. Lefedjük, és addig sütjük-pároljuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul. (A sütési idő rövid. A szűzérmék hamar megpuhulnak. Ha kell, közben pótoljuk az elpárolgó vizet.)
A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel.
Amikor a hús megpuhult, ráöntjük a lisztes tejfölt, és 5-6 perc alatt összeforraljuk. Ha kell, ilyenkor még utánízesíthetjük kis sóval, borssal.
A kész ételt rizzsel tálaljuk. Tálalásnál meglocsolhatjuk még egy kis tejföllel.

Bakonyi szűzérmék

Kinek a kedvence ez a recept?


Füszfásné Kállay
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Karaj Pármai módra
Karaj Pármai módra

A hússzeleteket kissé kiverjük, sertés fűszerkeverékkel beszórjuk és vajon/margarinon, vagy akár olajon mindkét oldalán világosra sütjük. Egy tepsit kikenünk margarinnal, a hússze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Káposztaágyon sült tarja
Káposztaágyon sült tarja

A tarja szeleteket fűszerezzük, sózzuk , borsozzuk, és mindkét oldalát olajon 2 percig elősütjük. A savanyú káposztát jól megmossuk, ez attól függ ki mennyire szereti savanyúan ,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Mustáros hús
Karaj - Mustáros hús

1. A húsokat szeleteljük, kiklopfoljuk, rétegesen a páccal egy jénaiba rakjuk, (lefedjük) és egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. 2. Másnap egy kizsírozott, vagy olajozott jénai...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Palócleves, Palócgulyás
Palócleves, Palócgulyás

Az apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Mi "fehéren" szeretjük, de ilyenkor a tűzről félrehúzva tehetünk rá pirospaprikát. Rádobjuk a kockára vágott csirke...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk