Hozzávalók 12 darabhoz:
2 szikkadt zsemle, 1 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kk. olaj, 12 vékony szelet bacon, 600 g darált hús, 1 csokor petrezselyem, 1 kk. mustár, 1 kk. csípős paprikakrém,
½ kk provence-i fűszerkeverék,
2 tojás, só, bors, 1 gombóc mozarella, néhány koktélparadicsom
A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát és a fokhagymát felaprózzuk, megfonnyasztjuk az olajban. A baconszeleteket hosszában félbevágjuk, majd 1-1 keresztbe fektetett csíkkal kibélelünk egy 12 csészés muffinformát.
A darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemléket, a hagymát, a finomra aprított petrezselymet, a mustárt, a paprikakrémet, a fűszerkeveréket, a tojásokat, ízlés szerint sót, borsot, és jól összedolgozzuk. A mozarellát 2X2 cm-es kockákra vágjuk.
A masszából 12 gombócot formálunk, mindegyik közepébe 1-2 mozarellakockát nyomunk, és a muffin formákba helyezzük. Visszahajtjuk a tetejükre a szalonnavégeket, majd 180 C-os sütőben 30-35 percig sütjük.
10 percig a formában hagyjuk hűlni a húsgolyókat, azután közepükbe szúrt fogvájóval papírkendőre emeljük és felitatjuk róluk a zsiradékot. Tálalás előtt papírtálkákba ültetjük őket, paradicsommal díszítve langyosan/hidegen kínáljuk.
Elkészítési idő 1 óra 1 darab 163 KCAL
A húst nagy szeletekre vágjuk és kevés olajon mindkét oldalukat pirítjuk 2-3 percen át. A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, megdinszteljük, majd a fűszereket is rászórjuk és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítés A tarját ujjnyi szeletekre vágjuk, és alaposan besózzuk. Egy serpenyőben felhevítünk egy kanálnyi zsírt, és hirtelen, 1-1 perc alatt elősütjük rajta a hússzeletek min...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tarját szeleteljük fel és klopfoljuk ki. 2. Sózzuk, borsozzuk meg, majd dörzsöljük be összezúzott fokhagymával. 3. A szeleteket kenjük be vékonyan mustárral és lefedve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAkkor szoktam csinálni mikor csinálok töltött káposztát és marad töltelék. Bepanírozom a tölteléket liszt,tojás amibe egy pici tejet rakok,zsemlemorzsa.És közepesen forró olajba s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű