menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis tarja krumplival


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tarja,burgonya,lila hagyma,fokhagyma,só, bors,ételízesítő,zsír

Elkészítés:


Ahogy legutóbb, most is egy jó gazdagon kizsírozott tepsi volt az alap, amire ezúttal parázskrumpli szeleteket halmoztam héjastul. Erre felkarikázott lila hagyma (két fej) került, majd jöhettek a hússzeletek, amiket most egy különleges kis fűszerkeverékkel dörzsöltem be. A fűszerkeverékem a következőkből állt: ételízesítő, őrölt szerecsendió, rozmaring, őrölt fekete bors fokhagyma granulátum. Bónuszként még 6 gerezd fokhagymát is elhelyeztem arányosan a tepsi különböző részein. Innentől pedig tökéletesen megegyezett minden a múltkori sütési technikával, miszerint először lefóliázva 180 fokon 80 percig sütöttem, féltávon megnéztem, hogy minden rendben van-e, majd a végén még 10-10 percig pirítottam fólia nélkül a húsok mindkét oldalát.

Trükkök, tippek, praktikák:


A végeredmény már mondhatni szokás szerint mennyei lett, a krumpli és a hús is kellően puhára, omlósra főtt/sült, a lila hagyma és a fokhagyma is szutymákosra sikeredett, és valami fenséges ízvilágot adott az egészhez egy kis lecsós érzetet is keltve, tökéletes egyveleget alkotva a hússal és a krumplival!

Tepsis tarja krumplival

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsgombóc zöldséges -Burgonya ágyon
Húsgombóc zöldséges -Burgonya ágyon

Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát , majd hagyjuk kihűlni a megdinsztelt zöldségeket. - A burgonyát tisztítsuk meg és r...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Hentes tokány
Hentes tokány

1. Megmossuk a húst, szárazra töröljük, majd 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. 2. A szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd olajon kissé megpirítjuk. 3. Rádobjuk az apróra vágott hagym...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jusztina
Lecsós sertésragu pirított szalonnával
Lecsós sertésragu pirított szalonnával

1. A sertéscombot alaposan megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni. 2. A vöröshagymát megtisztítjuk, félkarikára szeleteljük. 3. A szalonnát is vékony...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Porchetta - a rómaiak így készítik a malacsültet
Porchetta - a rómaiak így készítik a malacsültet

Ha lehet, a bordacsontokat még a hentessel távolíttasd el. Az olívaolajat keverd össze a borssal, a zúzott fokhagymával és az aprított zöldfűszerekkel. A húst alaposan mosd meg, és...

Elkészítési idő: 160 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk