Családireceptkönyv.hu

Darálhússal töltött zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-6 zsemle
-50 dkg darált hús
-5 dkg margarin
-1 nagy fej hagyma
-3 tojás
-100 ml tejföl
-paprika
-só
-bors

Elkészítés:


A zsemléknek a tetejét levágom és kiszedem a belét.

A hagymát megdinsztelem a margarinnal beleteszem a darált húst és 10 percet dinsztelem ezután beleteszem az apróra morzsolt kenyérbelet,sózom borsozom ízlés szerint . Mikor kész félreveszem a tűzről egyenként belekavarom gyorsan a tojásokat és a tejfelet.Megtöltöm a zsemléket sajtot teszek rá .160 fokon 10 perc alatt megsütöm.

Darálhússal töltött zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: András
Tenkei Tata véreshurkája
Tenkei Tata véreshurkája

Ugyanúgy készül, mint a májashurka, fontos, hogy a vért nem kell megfőzni!

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zsebes karaj
Zsebes karaj

A húst alaposan megmostam majd papírtörlővel szárazra töröltem. Éles késsel kb. 1 centinként bevágtam, de nem vágtam át a húst, az alsó része egyben maradt. 2 evőkanál sertészsírt...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Bakonyi sertésborda
Bakonyi sertésborda

A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, lisztbe forgatjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát hirtelen elősütjük, és félretesszük. A visszamaradt zsirad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk