menu

Családireceptkönyv.hu

Váci bicskás


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csipett cukor,liszt,1 dl tejföl,2 db paradicsom,2 db paprika,1 fej hagyma,mustár,őrölt bors,só,20 dkg füst.szalonna,1 kg karaj,

Elkészítés:


Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a húst, majd kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, és az egyik oldalukat mustárral megkenjük. Két-két szeletet egymásra helyezünk úgy, hogy a mustáros felük belül legyen. Így 4 dupla szeletet kapunk. A füstölt szalonnáról a bőrt levágjuk, a szalonnát ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, ezek segítségével tűzzük meg a húsokat. Adagonként 2-2 szalonnacsíkot számolunk. A húst félretesszük, s elkészítjük a ragut. A maradék szalonnát, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot 1 × 1 cm-es csíkokra vágjuk. Nagyobb méretű serpenyőt veszünk elő, abban a szalonnát kipirítjuk, majd a zsírból kiemeljük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a zsírban hirtelen mindkét oldalukat megpirítjuk, ismét félretesszük. Az így kapott zsiradékban a felaprított hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot s egy evőkanál mustárt, majd 1-2 percig sütjük. Felöntjük 3 dl vízzel, és felforraljuk. Megvárjuk, míg egyet rottyan, majd tejfölös habarással besűrítjük. Sózzuk-borsozzuk, ha túl savanykásnak találjuk, egy csipet cukrot adunk hozzá. A félretett húsokat beletesszük a raguba, és fedő alatt 5 percig pároljuk – a vizet közben pótoljuk, ha szükséges. Tálaláskor a húsra merjük a ragut, és sült burgonyával kínáljuk.

Váci bicskás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rakott fasírt
Rakott fasírt

Két szelet kenyeret vízbe áztatunk, a levét kinyomjuk, és a nedves kenyeret a húshoz morzsoljuk. Beleütünk két tojást. Fűszerezzük egy teáskanál őrölt borssal, öt teáskanál őrölt p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Karaj, sonkás paradicsomos mártással
Karaj, sonkás paradicsomos mártással

A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt. Fűszerez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconban sült darálthús
Baconban sült darálthús

A darált húst összekevered az ételízesítővel, borssal, pici sóval. A bacon szeleteket egymás mellé fekteted (csomagonként) úgy, hogy picit fedjék egymást. Ráteríted a darált hús ke...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás, göngyölt sertéskaraj
Gombás, göngyölt sertéskaraj

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk