1 kg karaj
1 bögre finomliszt
2 db tojás
0.5 bögre kukoricapehely
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A fűszerezéshez
1 tk só
1 tk bors (őrölt)
1 tk petrezselyem (apróra vágva)
1 tk cayenne bors
1 tk tárkony
1 tk curry por
2 gerezd fokhagyma (zúzott vagy 1 tk szárított )
1 tk borsikafű
1 tk kakukkfű
1 teáskanál snidling (apróra vágva)
A karajt felszeleteljük enyhén sózzuk, majd hűtőben állni hagyjuk fél óráig.
A liszthez hozzákaverjük a fűszereket.
A kukoricapelyhet mozsárban (vagy konyharuha között húsklopfolóval) apróra törjük.
A következőképpen panírozzuk: liszt, tojás, liszt, tojás, kukoricapehely. (Opció a panírozásra: liszt, tojás, liszt. Így kevésbé lesz vastag a bundája, illetve azoknak ajánlom, akik nem szeretik a kukoricapelyhet.)
Bő zsiradékban lassan megsütjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olívaolajon serpenyőben megdinszteljük. A hűtőhideg marhahúst tálba tesszük, belekeverjük a hagymát, hozzáadjuk a fűszereket, a sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csülköt megtisztítjuk kuktába tesszük ételízesítővel, fokhagymával, majdnem készre főzzük. 2. Közben a burgonyát megtisztítjuk,négyfelé vagdaljuk, hagymát karikára vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk vékony karikákra, és tegyük vékonyan kizsírozott, kiolajozott tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze. Öntsünk rá fél dl vizet. 2. A hurk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmosom alaposan, próbáljunk szépet választani, hogy ne kelljen hámozni, alaposan megmosom és 2 cm vastag karikákra vágom, a hagymákat is megpucolom, majd felkarikázo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű