1 kg karaj
1 bögre finomliszt
2 db tojás
0.5 bögre kukoricapehely
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A fűszerezéshez
1 tk só
1 tk bors (őrölt)
1 tk petrezselyem (apróra vágva)
1 tk cayenne bors
1 tk tárkony
1 tk curry por
2 gerezd fokhagyma (zúzott vagy 1 tk szárított )
1 tk borsikafű
1 tk kakukkfű
1 teáskanál snidling (apróra vágva)
A karajt felszeleteljük enyhén sózzuk, majd hűtőben állni hagyjuk fél óráig.
A liszthez hozzákaverjük a fűszereket.
A kukoricapelyhet mozsárban (vagy konyharuha között húsklopfolóval) apróra törjük.
A következőképpen panírozzuk: liszt, tojás, liszt, tojás, kukoricapehely. (Opció a panírozásra: liszt, tojás, liszt. Így kevésbé lesz vastag a bundája, illetve azoknak ajánlom, akik nem szeretik a kukoricapelyhet.)
Bő zsiradékban lassan megsütjük.
A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom. A csont nélküli tarját vékonyabbra felszeletelem, majd kevés forró olajban kisütöm. A sütőt előmelegítem 185 C fokra. Egy közepes...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát pici zsíron üvegesre pirítjuk, a tűzről levéve pirospaprikazzuk. A kockázott húst beleforgatjuk, fehéredésig sütjük, majd sózzuk és felöntjük vízzel. Lefe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz oldalast tetszés szerint darabold fel, majd sózd be, és hagyd kicsit állni. Tedd egy tálba a barbecue szószt, adj hozzá egy teáskanál sót, ízlés szerint borsot és fokhagymaport,...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: KönnyűA mézet a mustárt, a szóját, az olajat és a fűszereket egy kis tálban össze keverem. Az oldalast darabokra vágom, jól megmosom, majd megkenem a fűszer keverékkel. Sokkal jobb le...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű