Családireceptkönyv.hu

Csülök Pékné módra


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 hátsó csülök
1-2 db babérlevél
1,5 kg krumpli
60 dkg vörös hagyma

fokhagyma
szemes fekete bors
őrölt bors
majoránna

Elkészítés:


A csülköket egy nagy edénybe tesszük, dobunk bele babérlevelet, beleszórunk egy kávéskanál majoránnát, húsz szemnyi fekete borsot, és sózzuk.
Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd 1,5 óráig főzzük, amíg majdnem megpuhul. Kuktában való főzés esetén több mint a felével csökkenthetjük ezt az időt.
Ha kész, kivesszük a vízből.

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, hasábokra vágjuk, és egy tepsibe tesszük. A hagymát először félbe vágjuk, majd felkarikázzuk, rászórjuk a krumplira, és megsózzuk.

A csülköket ezekre fektetjük.
Aláöntünk egy nagy pohár főzőlevet, majd letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben közepes lángon egy órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és még további fél órát sütjük, hogy megpiruljon az étel, és a csülkök bőre ropogós pirossá váljék. Ha szükséges, kevés főzőlevet önthetünk alá. A végén ízlés szerint borsozhatjuk.

friss salátákkal, kovászos uborkával, vagy savanyúságokkal tálaljuk.

Csülök Pékné módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi sütőkolbász
Házi sütőkolbász

A húst közepes tárcsán ledaráljuk, hozzáadjuk a hozzávalókat ilyen sorrendben: Rákenjük a foghagymát, rászórjuk a köményt, majd a paprikát, végül a sót! Az összes hozzávalóval jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anya
Sajtos fészek
Sajtos fészek

Keverjük össze a darált sertés és csirkehúst, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. A kenyeret áztassuk be 100 ml tejbe, majd ha puhára ázott, kinyomkodás után adjuk hozzá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Isteni falatkák recept
Isteni falatkák recept

Lereszeljük a burgonyát, kifacsarjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk a darált húshoz, majd az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, vöröshagymát. Vég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

A fokhagymát és az újhagymát pépesítjük, kisebb tálkába tesszük, és hozzáadjuk a többi fűszert és az egészet jól kikeverjük. A hús mindkét oldalát megkenjük a keverékkel. A szalo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk