2 hátsó csülök
1-2 db babérlevél
1,5 kg krumpli
60 dkg vörös hagyma
só
fokhagyma
szemes fekete bors
őrölt bors
majoránna
A csülköket egy nagy edénybe tesszük, dobunk bele babérlevelet, beleszórunk egy kávéskanál majoránnát, húsz szemnyi fekete borsot, és sózzuk.
Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd 1,5 óráig főzzük, amíg majdnem megpuhul. Kuktában való főzés esetén több mint a felével csökkenthetjük ezt az időt.
Ha kész, kivesszük a vízből.
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, hasábokra vágjuk, és egy tepsibe tesszük. A hagymát először félbe vágjuk, majd felkarikázzuk, rászórjuk a krumplira, és megsózzuk.
A csülköket ezekre fektetjük.
Aláöntünk egy nagy pohár főzőlevet, majd letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben közepes lángon egy órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és még további fél órát sütjük, hogy megpiruljon az étel, és a csülkök bőre ropogós pirossá váljék. Ha szükséges, kevés főzőlevet önthetünk alá. A végén ízlés szerint borsozhatjuk.
friss salátákkal, kovászos uborkával, vagy savanyúságokkal tálaljuk.
A húst szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára pirítjuk, majd a pörcöt kiszedjük. A megmaradt zsiradékon a hús szeletek mindkét o...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket befűszerezzük, ráhelyezzük a bacont, majd grillsütő serpenyőben olaj nélkül kisütjük, úgy hogy először a baconos oldalát sütjük, majd megfordítjuk és mindegyikre...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA pörkölthöz az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, megszórjuk a pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd felöntjük e...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA paprikát megmosom és a csumájánál körbe vágom. A darált húst, a rizst és az apróra vágott vöröshagymát 1 tojással és fűszerekkel /só,bors,pirospaprika/ jól összekeverem. A t...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű