2 hátsó csülök
1-2 db babérlevél
1,5 kg krumpli
60 dkg vörös hagyma
só
fokhagyma
szemes fekete bors
őrölt bors
majoránna
A csülköket egy nagy edénybe tesszük, dobunk bele babérlevelet, beleszórunk egy kávéskanál majoránnát, húsz szemnyi fekete borsot, és sózzuk.
Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd 1,5 óráig főzzük, amíg majdnem megpuhul. Kuktában való főzés esetén több mint a felével csökkenthetjük ezt az időt.
Ha kész, kivesszük a vízből.
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, hasábokra vágjuk, és egy tepsibe tesszük. A hagymát először félbe vágjuk, majd felkarikázzuk, rászórjuk a krumplira, és megsózzuk.
A csülköket ezekre fektetjük.
Aláöntünk egy nagy pohár főzőlevet, majd letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben közepes lángon egy órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és még további fél órát sütjük, hogy megpiruljon az étel, és a csülkök bőre ropogós pirossá váljék. Ha szükséges, kevés főzőlevet önthetünk alá. A végén ízlés szerint borsozhatjuk.
friss salátákkal, kovászos uborkával, vagy savanyúságokkal tálaljuk.
1. A húst felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 2. Beleforgatjuk a lisztbe, majd forró zsírban mindkét oldalukat kissé megpirítjuk. A hússzeleteket kivesszük a z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az egyben hagyott sertéskaraj csontját eltávolítjuk. 2. Egy tepsit alufóliával kibélelünk, és az aljára karikára vágott hagymát helyezünk. 3. Rárakjuk a karajt, amelyet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülök főzéséhez A csülköt az összes többi hozzávalóval egy nagy edénybe tesszük. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd (a csülök méretétől függően) 1,5-2 óráig főzzük...
Elkészítési idő: 190 perc Nehézség: KönnyűA hússzeleteket besózzuk megborsozzuk, megforgatjuk lisztbe, majd pici zsiradékon hirtelen elősütjük. A kész husikat egy jénai tálba vagy tepsibe fektetjük. Elkészítjük a mártást...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: Közepes