Családireceptkönyv.hu

Pörkölt


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg sertés- / marha- / vadhúst
1 közepes hagyma
pirospaprika
őrölt kömény
őrölt bors
bor

Elkészítés:


A húst felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk.
A hagymát megpirítjuk, paprikával meghintjük, rádobjuk a húst.
Ha megpirult, felönjük legalább annyi vízzel, hogy ellepje.
A fűszerekkel és sóval ízesítjük.
Addig főzzük, míg meg nem fő a hús, de közben figyeljünk rá, hogy a folyadék ne fogyjon ki alóla.
Ha megpuhult, felönjük a borral, majd addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a leve.

Trükkök, tippek, praktikák:


Galuskával tálaljuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek, Sertés húsból készült ételek, Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal

A húst alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd ujjnyi vastagra felszeleteljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk egy kevés olajon. Tálra szed...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
Bácskai rizseshús szarvas gulyáshússal
Bácskai rizseshús szarvas gulyáshússal

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rozmaringos nyúlcomb karácsonyi almás chutneyvel
Rozmaringos nyúlcomb karácsonyi almás chutneyvel

A húst sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat pirítsuk meg az olíva olajon a rozmaring ágakkal együtt. Majd öntsük fel az alaplével, és fedő alatt (70-80 fokon) pároljuk puhára. A...

Elkészítési idő: 1.5-2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: maria
Vadas disznohusbol
Vadas disznohusbol

A hust megmossuk leszeleteljuk ,labasba rakjuk .Megpucoljuk a zoldsegeket es lereszeljuk ,ezt is ra szorjuk utanna johetnek a fuszerek .aztan johet az ecet es a viz .Oda tesszuk f...

Elkészítési idő: 1 ora kkb
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk