menu

Családireceptkönyv.hu

Szarvaspörkölt vaslábasban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg szarvasragu
2 fej vhagyma
8-10 g fokhagyma
3-4 babérlevél
8-10 szam megroppantott borókabogyó
5 dkg zsír (ha van, vaddisznózsír)
Paradicsom, paprika
Paprika krém, v Piros Arany
5 dl vörösbor
2 ek áfonyalekvár, vagy ribizlilekvár
Só, bors,
? Őrölt kömény
? Szegfűbors
? 1 mk kakukkfű (a végén)
? Csipet bazsalikom (a végén)

Elkészítés:


Hagymát zsíron megdinsztel, rá a paprika, óvatosan pirít egy kicsit, majd rá a húskockák. Nagy lángon megpörköl.
Hőfok vissza, hozzá a babér, boróka, ? kömény, ? szekfűbors, lefedve, lassú tűzön, néhányszor megkeverve vár, míg levet ereszt a hús. Ez kb fél óra.
Hozzá a bor, lassú tűzön, fedve 10 perc, ekkor a só. Ha kell, kis víz adható hozzá.
Kb 1 órát főz lassú tűzön.
Ha megfőtt a hús, mehet hozzá a lekvár, kevergetve besűríteni a levét.

Köret:
Sós vízben főtt krumpli
Alufóliában, héjában sült krumpli
Tarhonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Provanszi göngyölt nyúl
Provanszi göngyölt nyúl

készítése: A nyulat sóval, törött borssal, majoránnával dörzsöljük be, kisebb darabokra vágjuk, és egyenként húsos szalonnaszeletekbe göngyöljük, fogpiszkálóval vagy hústűvel meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Boros, gyümölcsös nyúlpecsenye
Boros, gyümölcsös nyúlpecsenye

A húst sózzuk, borsozzuk. Az olívaolaj és 4-5 dkg vaj keverékén a csíkokra vágott szalonnát üvegesre sütjük, átpirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a rozmaringot, a csíkokra vágott zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olaszos nyúlragu sajtos polentával
Olaszos nyúlragu sajtos polentával

A nyulat nagyobb darabokra vágjuk, majd kevés olívaolajon elősütjük, miközben hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát, fűszereket. Hozzáadjuk a paradicsomot/paradicsompürét és a fehér...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Őzpörkölt
Őzpörkölt

A megmosott húst kockára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üveges...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk