menu

Családireceptkönyv.hu

VADAS MARHA


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Adag: 5-6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg marhahús (comb)
6 sárgarépa
6 fehérrépa
1 karalábé
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zeller
babérlevél, citromlé
bors, só, olaj
2 ek. mustár
2-3 dl tejföl
2 ek. liszt
1 ek. cukor

Elkészítés:


A húst egészben olajon megkérgesítem, majd felteszem főni a vöröshagymával, a fokhagymával, a babérlevéllel, ízesítem sóval, őrölt borssal. Ha félig puha, akkor beleteszem a karikára vágott zöldségeket. Puhára főzöm az egészet, majd a húst kiveszem és felszeletelem. A zöldségeket is kiszedem és krumplinyomóval összetöröm, majd visszateszem a főzőlébe. (ha sok a lé, ne használjuk fel mindet). A cukrot az olajon karamellizálom, beleteszem a lisztet és felöntöm 2 dl vízzel vagy a főzőlével, belekeverem a tejfölt, a mustárt és a zöldségekhez öntöm. Az egészet utána ízesítem és összefőzöm, majd beleteszem a hússzeleteket és azzal is összeforralom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vadas cseh gombóccal
Vadas cseh gombóccal

Zöldségeket megpucolni, felkarikázni nagyobb darabokra. Hagymákat karikára, fokhagyma gerezdeket csak kisebb darabokra. Nagyobb lábosba tenni felengedni vízzel ami ellepi hozzáadni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyúl vadász módra
Nyúl vadász módra

A nyulat nagyobb darabokra vágjuk. Az olajat felmelegítjük és lassan megpároljuk benne a fokhagymát, a rozmaring ágat és a zsálya leveleket. Amikor a fűs...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nyúlragú
Nyúlragú

Melegítsük elő a sütőt. Egy lábasban felmelegítjük, a vajat és 2 evőkanál olajat, megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, a zellert, a répát és kevergetve pirítsuk n...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mezőföldi fácán leves fás galuskával
Mezőföldi fácán leves fás galuskával

Hideg vízbe felteszem a fácánt főzni – lassú tűzön. Lehabozzuk, majd jöhetnek a zöldségek, a fűszerek. Készre fűzzük, és leszűrjük. A fácánhúst kicsontozzuk, bőrükkel együtt felkoc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk