menu

Családireceptkönyv.hu

VADAS MARHA


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Adag: 5-6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg marhahús (comb)
6 sárgarépa
6 fehérrépa
1 karalábé
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zeller
babérlevél, citromlé
bors, só, olaj
2 ek. mustár
2-3 dl tejföl
2 ek. liszt
1 ek. cukor

Elkészítés:


A húst egészben olajon megkérgesítem, majd felteszem főni a vöröshagymával, a fokhagymával, a babérlevéllel, ízesítem sóval, őrölt borssal. Ha félig puha, akkor beleteszem a karikára vágott zöldségeket. Puhára főzöm az egészet, majd a húst kiveszem és felszeletelem. A zöldségeket is kiszedem és krumplinyomóval összetöröm, majd visszateszem a főzőlébe. (ha sok a lé, ne használjuk fel mindet). A cukrot az olajon karamellizálom, beleteszem a lisztet és felöntöm 2 dl vízzel vagy a főzőlével, belekeverem a tejfölt, a mustárt és a zöldségekhez öntöm. Az egészet utána ízesítem és összefőzöm, majd beleteszem a hússzeleteket és azzal is összeforralom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mezőföldi fácán leves fás galuskával
Mezőföldi fácán leves fás galuskával

Hideg vízbe felteszem a fácánt főzni – lassú tűzön. Lehabozzuk, majd jöhetnek a zöldségek, a fűszerek. Készre fűzzük, és leszűrjük. A fácánhúst kicsontozzuk, bőrükkel együtt felkoc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos, zöldfűszeres nyúl
Paradicsomos, zöldfűszeres nyúl

1. A nyulat kis darabokra szétbontjuk, megmossuk, ecettel leöntjük, majd leszárogatjuk. 2. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, enyhén megpirítjuk benne a megtisztított fokhagy...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nyúl vadász módra
Nyúl vadász módra

A nyulat nagyobb darabokra vágjuk. Az olajat felmelegítjük és lassan megpároljuk benne a fokhagymát, a rozmaring ágat és a zsálya leveleket. Amikor a fűs...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rozmaringos nyúlcomb karácsonyi almás chutneyvel
Rozmaringos nyúlcomb karácsonyi almás chutneyvel

A húst sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat pirítsuk meg az olíva olajon a rozmaring ágakkal együtt. Majd öntsük fel az alaplével, és fedő alatt (70-80 fokon) pároljuk puhára. A...

Elkészítési idő: 1.5-2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk