Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Aszalt szilvás bableves vaddisznóval


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg vaddisznólapocka
1 fej vöröshagyma
1 e.k. őrölt pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
1-2 ág rozmaring
3 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kis fej zeller zölddel együtt
1 e.k. sűrített paradicsom
10 dkg puha magozott aszalt szilva
só, frissen őrölt bors
2 e.k. olaj
1 dl tejföl

Elkészítés:


A babot előző éjszaka beáztatjuk. A húst 2,5 cm-es darabokra kockázzuk. Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát. Beletesszük a húst, lepirítjuk, majd hozzáadjuk az őrölt paprikát, a felkarikázott zúzott fokhagymát és a rozmaringágat. Sóval, borssal ízesítjük.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi a húst, és lefedve, kis lángon 1 órán át főzzük. Hozzáadjuk a babot, és további 1 órát főzzük. Közben a zöldségeket meghámozzuk, feldaraboljuk, a leveshez adjuk a szilvával, sűrített paradicsommal együtt. Felöntjük kb 1 liter vízzel. Puhára főzzük a zöldségeket is. Megsózzuk, megborsozzuk a levest. Hőkiegyenlítéssel, fokozatosan elkeverünk benne 1 dl tejfölt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Aszalt szilvás bableves vaddisznóval
Aszalt szilvás bableves vaddisznóval

A babot előző éjszaka beáztatjuk. A húst 2,5 cm-es darabokra kockázzuk. Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát. Beletesszük a húst, lepirítjuk, majd hozzáadjuk az őrölt paprik...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paradicsomos nyúl
Paradicsomos nyúl

A nyulat (ha fagyasztott, hagyjuk kiengedni) megmossuk, 8 darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát, a hagymákat meghámozzuk (ha nagyobbak, ketté/négybe vágjuk). Felforró...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Nyúlvetrece szalvétagombóccal
Nyúlvetrece szalvétagombóccal

A megtisztított, megmosott nyulat falatokra vágom. A nyúl máját, szívét, tüdejét, azaz az aprólékját is felaprítom. Zsíron a vágott hagymával megpirítom a húst és aprólékát, majd f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsófia
Vörösboros szarvasragu kakukkfüves krumpligombóccal
Vörösboros szarvasragu kakukkfüves krumpligombóccal

A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A szalonnát felkockáztam és serpenyőben, kis lángon kiolvasztottam a zsírját. A lángot feljebb vettem és a felkarikázott-kockázott zöldségeket j...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk