menu

Családireceptkönyv.hu

Vadas


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kg marhalapocka
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

feketebors (őrölt)
1 teáskanál mustár
2 teáskanál kristálycukor
2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
4 szál sárgarépa (nyers, nagyobb)
2 szál petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
200 ml tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)

Elkészítés:


húst alaposan megmossuk, majd vékonyra felszeleteljük. A szeleteknek mindkét oldalát kevés olajon átsütjük, majd kiszedjük egy tálra.
Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, beletesszük az összezúzott fokhagymát, a megtisztított, és karikára vágott répát, zöldséget.
Felöntjük kb. 1 liter vízzel, beledobjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, mustárt, majd beletesszük a húst is. Együtt főzzük kb. 1,5 órát (míg a hús megpuhul).
Ha megfőtt a hús kivesszük a babérlevéllel együtt, és botmixerrel pürésítjük a zöldségeket.
Hozzáadjuk a tejfölt, amibe a lisztet csomómentesre kevertük, és forralunk rajta egyet.
Majd visszatesszük a húst a szószba.


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek, Sertés húsból készült ételek, Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomos nyúlragu
Paradicsomos nyúlragu

A húst nagyobb szeletekre vágjuk, beleforgatjuk a lisztbe. Kevés olajat felmelegítünk és a húsok mindkét oldalát 2 percig pirítjuk benne, majd egy tepsibe tesszük. A hagymát ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vadpörkölt krumplilángossal
Vadpörkölt krumplilángossal

A szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk. A szalonnát kevés zsírral kisütjük, majd zsemleszínűre pirítjuk benne a hagymát. A fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A szarvas c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Fokhagymával sült szarvasgerinc bacon pongyolában
Fokhagymával sült szarvasgerinc bacon pongyolában

A szarvasgerincet 12-18 órára bepácoljuk. A pác receptje megtalálható a Családi Receptkönyvben (Vad pác). Ehhez a mennyiségű húshoz 3 liter pácra van szükség, melybe a hús belehely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nyúl ragu
Nyúl ragu

A liszt felébe forgassuk bele a nyúlhús darabokat, hogy mindenhol fedje. Forrósítsd fel az olajat és a vajat egy nagy serpenyőben, pirítsd meg a húst az olajban minden o...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk