Családireceptkönyv.hu

Vadas cseh gombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg marhahús
3 közepes fej hagyma
1 fej fokhagyma
4 nagy sárgarépa
3 nagy fehérrépa
1 kis zeller
kb 1 dl sűrű paradicsompüré

csipet kakukkfű
2 szem borókabogyó
5-6 babérlevél
5- 6 szem egész bors
ételízesítő
1 tejföl
2 ek mustár
ízlés szerint citromlé vagy ecet
Gombóc:
3 szikkadt zsemle,
3 evőkanál olaj ,
35 dkg liszt,
1 egész tojás,
1—2 db reszelt, főtt burgonya
½ cs szárított élesztő.

Elkészítés:


Zöldségeket megpucolni, felkarikázni nagyobb darabokra. Hagymákat karikára, fokhagyma gerezdeket csak kisebb darabokra. Nagyobb lábosba tenni felengedni vízzel ami ellepi hozzáadni a babérlevelet és az őrölt borsot. Felforralni és félre tenni, hűlni. Húst megmosni, felszeletelni, beletenni a kihűlt páclébe és ekkor beletenni a citromlét is( pár csepp elég). Egy-két éjszakára hűtőbe tenni. A húst kiszedni a pácléből leszárítani, sózni, borsozni egy serpenyőben átsütni füstölt szalonna zsíron. Visszatenni a páclébe és puhára főzni.

Ha megfőtt kiszedni a húst és a babért. Mixerrel pürésíteni a megmaradt hozzávalókat. A lisztet elkeverni a tejföllel és a mustárral, kevés forró lével hígítani és az egészhez önteni, összeforralni. Visszatenni bele a hús szeleteket.
Gombóc:
. A szikkadt zsemléket kockára vágni és a zsiradékon megpirítani, utána 1 dl tejjel meglocsolni, 35 dkg lisztből egy tojással,vízzel vegyített tejjel, 1—2 reszelt főtt burgonyával és az élesztővel gyenge galuskatésztát készíteni. Hozzákeverni a kockára vágott zsemlét.
Kétfelé osztani, folpackba majd alufóliába csomagolni(szalámi forma), 30 percig főzni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fácán aszalt szilvával
Fácán aszalt szilvával

Az aszalt szilvát langyos vízbe beáztatjuk. Az olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk. A fácánt kívül-belül – a bőre alatt is – bekenjük a fűszere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Aszalt szilvás bableves vaddisznóval
Aszalt szilvás bableves vaddisznóval

A babot előző éjszaka beáztatjuk. A húst 2,5 cm-es darabokra kockázzuk. Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát. Beletesszük a húst, lepirítjuk, majd hozzáadjuk az őrölt paprik...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Richard
Asdfsadf
Asdfsadf

Assad’sdfasd

Elkészítési idő: undefined
Nehézség: Asdfasdf
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sevillai narancsos őzpecsenye
Sevillai narancsos őzpecsenye

A húst fölszeleteljük, szalonnával megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk, forró zsírban hirtelen megsütjük, és egy lábasba helyezzük. A sárga és fehérrépát, a vöröshagymát karikára vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk