menu

Családireceptkönyv.hu

Vadas szittya módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2kg lapockát megfőzok 4-liter vízben so egész bors kb egy kanálnyi meg két szép babér levél meg egy kiló sárgarépával (a negyede lehet fehér répa is

Elkészítés:


Vadas agglegényesen több napra ! 2kg lapockát megfőzok 4-liter vízben so egész bors kb egy kanálnyi meg két szép babér levél meg egy kiló sárgarépával (a negyede lehet fehér répa is még finomabb ).Ha a hus megfő kiveszem hűlni meg a répákat is !!!Általában már előtte este megfőzőm .A mártáshoz legalább 8.deci tejfölt használok ez adja a mértéket !Ahány deci tejföl annyi kanál cukrot pirítok és annyi kanál lisztből keverem a habarást két kanál mustárral.Arépákat a husnak levével meg turmixolom és felteszem főni amihez hozzá adom az alaplével fel engedett piritott cukrot és száritott kakukk fűvel némi frissen őrölt borssal fűszerezem hozzá adom a mustáros habarást !!!Mivel több napra készül és ne vizesedjen a savótól legalább fél órát kis lángon rotyogtatom mint egy hús levest közben izlés szerint lehet hozzá tenni még bármit amit keveslünk benne

Vadas szittya módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Marha húsból készült ételek, Mártások, Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vaddisznó vadasan, bajor zsemlegombóccal
Vaddisznó vadasan, bajor zsemlegombóccal

Csontos vaddisznó husit kockára vágtam, 2 nagy fej hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 4db sárgarépa, 1 petrezselyem, 0,5 zeller, só, bors, tejföl, mustár, pici cukor, 4-5 db babérlevél...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Békacomb rántva  ♥ Cuisses de grenouilles panées
Békacomb rántva ♥ Cuisses de grenouilles panées

1-Mélangez ensemble l'ail, le persil et la chapelure 2-Prenez les cuisses de grenouille à tour de rôle et plongez-les dans la farine, puis dans les oeufs battus au préalable, et d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyúlcombok vadasan
Nyúlcombok vadasan

A combokat először a forgójánál kettévágtam, majd mindegyik darabot még ketté, így nyolc kisebb darabot kaptam. Erős, fűrészes kés viszonylag könnyen vágta a csontot. Sóztam, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Marcsi
Szarvasgerinc vadasan
Szarvasgerinc vadasan

A csontról lefejtett szarvasgerincről (melyet felesleges páclébe tenni) letisztítjuk az inas és faggyús részeket, és a húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A megsózott szeleteket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk