2kg lapockát megfőzok 4-liter vízben so egész bors kb egy kanálnyi meg két szép babér levél meg egy kiló sárgarépával (a negyede lehet fehér répa is
Vadas agglegényesen több napra ! 2kg lapockát megfőzok 4-liter vízben so egész bors kb egy kanálnyi meg két szép babér levél meg egy kiló sárgarépával (a negyede lehet fehér répa is még finomabb ).Ha a hus megfő kiveszem hűlni meg a répákat is !!!Általában már előtte este megfőzőm .A mártáshoz legalább 8.deci tejfölt használok ez adja a mértéket !Ahány deci tejföl annyi kanál cukrot pirítok és annyi kanál lisztből keverem a habarást két kanál mustárral.Arépákat a husnak levével meg turmixolom és felteszem főni amihez hozzá adom az alaplével fel engedett piritott cukrot és száritott kakukk fűvel némi frissen őrölt borssal fűszerezem hozzá adom a mustáros habarást !!!Mivel több napra készül és ne vizesedjen a savótól legalább fél órát kis lángon rotyogtatom mint egy hús levest közben izlés szerint lehet hozzá tenni még bármit amit keveslünk benne
C
Elkészítési idő: undefined Nehézség: Közepes1. A kelkáposztát megmossuk, foltos külső leveleit lefejtjük. Ezután félbevágjuk, torzsájától megszabadítjuk, majd ujjnyi széles laskákra vágjuk. Enyhén sózott, forrásban lévő vízb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAssad’sdfasd
Elkészítési idő: undefined Nehézség: AsdfasdfFelkockázzuk a hagymát és a húst. A felkockázott hagymát a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzádobjuk a szarvashúst és fehéredésig forgatjuk. Ezután rádobjuk a felaprított fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű