Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vadas szittya módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2kg lapockát megfőzok 4-liter vízben so egész bors kb egy kanálnyi meg két szép babér levél meg egy kiló sárgarépával (a negyede lehet fehér répa is

Elkészítés:


Vadas agglegényesen több napra ! 2kg lapockát megfőzok 4-liter vízben so egész bors kb egy kanálnyi meg két szép babér levél meg egy kiló sárgarépával (a negyede lehet fehér répa is még finomabb ).Ha a hus megfő kiveszem hűlni meg a répákat is !!!Általában már előtte este megfőzőm .A mártáshoz legalább 8.deci tejfölt használok ez adja a mértéket !Ahány deci tejföl annyi kanál cukrot pirítok és annyi kanál lisztből keverem a habarást két kanál mustárral.Arépákat a husnak levével meg turmixolom és felteszem főni amihez hozzá adom az alaplével fel engedett piritott cukrot és száritott kakukk fűvel némi frissen őrölt borssal fűszerezem hozzá adom a mustáros habarást !!!Mivel több napra készül és ne vizesedjen a savótól legalább fél órát kis lángon rotyogtatom mint egy hús levest közben izlés szerint lehet hozzá tenni még bármit amit keveslünk benne

Vadas szittya módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek, Marha húsból készült ételek, Mártások, Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sevillai narancsos őzpecsenye
Sevillai narancsos őzpecsenye

A húst fölszeleteljük, szalonnával megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk, forró zsírban hirtelen megsütjük, és egy lábasba helyezzük. A sárga és fehérrépát, a vöröshagymát karikára vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Nyúl gyöngyhagymával
Nyúl gyöngyhagymával

Melegítsük elő a sütőt. Sózzuk, borsozzuk a nyulat. Tűzálló edényben melegítsük fel az olajat, a nyulat süssük elő. Amikor a minden húst szép pirosra sütöttünk v...

Elkészítési idő: 1.5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tűzdelt őzgerinc
Tűzdelt őzgerinc

A hártyáitól megtisztított őzgerincet páclébe tesszük, amihez annyi víz kell, hogy a húst majd ellepje. A pácot egy óra hosszat főzzük, lehűtjük, s amikor kihűlt, ráöntjük az őzger...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Vadnyúlpaprikás - OK
Vadnyúlpaprikás - OK

1. A vadnyulat, belsejének kitisztítása után, a vesék és a szív meghagyásával alaposan megmossuk, majd darabokra vágva, újra hideg vízbe rakjuk. 2. Vöröshagymát sárgára pirítun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk