Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vadas szittya módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2kg lapockát megfőzok 4-liter vízben so egész bors kb egy kanálnyi meg két szép babér levél meg egy kiló sárgarépával (a negyede lehet fehér répa is

Elkészítés:


Vadas agglegényesen több napra ! 2kg lapockát megfőzok 4-liter vízben so egész bors kb egy kanálnyi meg két szép babér levél meg egy kiló sárgarépával (a negyede lehet fehér répa is még finomabb ).Ha a hus megfő kiveszem hűlni meg a répákat is !!!Általában már előtte este megfőzőm .A mártáshoz legalább 8.deci tejfölt használok ez adja a mértéket !Ahány deci tejföl annyi kanál cukrot pirítok és annyi kanál lisztből keverem a habarást két kanál mustárral.Arépákat a husnak levével meg turmixolom és felteszem főni amihez hozzá adom az alaplével fel engedett piritott cukrot és száritott kakukk fűvel némi frissen őrölt borssal fűszerezem hozzá adom a mustáros habarást !!!Mivel több napra készül és ne vizesedjen a savótól legalább fél órát kis lángon rotyogtatom mint egy hús levest közben izlés szerint lehet hozzá tenni még bármit amit keveslünk benne

Vadas szittya módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek, Marha húsból készült ételek, Mártások, Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vörösboros vaddisznóragu szalvétagombóccal
Vörösboros vaddisznóragu szalvétagombóccal

A vaddisznóhúst szépen megtisztítjuk, majd nagyjából egyenletes kockákra vagdossuk őket. Egy mélyebb tálba tesszük mindet, majd felöntjük jófajta száraz vörösborral az edényt. Félr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Vadnyúlpaprikás - OK
Vadnyúlpaprikás - OK

1. A vadnyulat, belsejének kitisztítása után, a vesék és a szív meghagyásával alaposan megmossuk, majd darabokra vágva, újra hideg vízbe rakjuk. 2. Vöröshagymát sárgára pirítun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Vadas hús
Vadas hús

A megtisztított, karikára vágott zöldséget, hagymát. fűszereket forrásban levő vízbe téve majdnem puhán főzzük. Hozzáadjuk az ecetet, átforraljuk, kihűtjük, és a megmosott, megtisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vörösboros, gombás vadpörkölt dödöllével
Vörösboros, gombás vadpörkölt dödöllével

1. A kétféle húst lehártyázzuk, 2 centis kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, zsíron üvegesre pároljuk, a húst hozzáadjuk, fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágo...

Elkészítési idő: 2 h
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk