1 kg nyúlcomb és -lapocka vegyesen
1 kg őszi gyümölcs (szőlő, szilva, alma, körte)
2-3 dl száraz fehérbor
3-4 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
3-4 zsályalevél
1-2 szál rozmaring
só
frissen őrölt bors
őrölt fahéj
1 evőkanál méz
6-8 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
A húst sózzuk, borsozzuk. Az olívaolaj és 4-5 dkg vaj keverékén a csíkokra vágott szalonnát üvegesre sütjük, átpirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a rozmaringot, a csíkokra vágott zsályalevelet, 1-2 percig kevergetve sütjük. Sóval, borssal, szeletelt fokhagymával ízesítjük, felöntjük a bor felével és kevés vízzel. Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Kivesszük a húst az edényből, beletesszük a maradék vajat, a mézet, kevés fahéjat. A szükség szerint megtisztított és nagyobb darabokra vágott gyümölcsöt is beleforgatjuk, 1-2 percig pároljuk, majd beleöntjük a maradék bort. További 4-6 percig főzzük, hogy a gyümölcs még roppanós maradjon, majd közé helyezzük a húst, és az egészet átmelegítjük. Melegen tálaljuk, kínálhatunk mellé rizs-, árpa- vagy kölesköretet.
1. A kétféle húst lehártyázzuk, 2 centis kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, zsíron üvegesre pároljuk, a húst hozzáadjuk, fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágo...
Elkészítési idő: 2 hA combokat először a forgójánál kettévágtam, majd mindegyik darabot még ketté, így nyolc kisebb darabot kaptam. Erős, fűrészes kés viszonylag könnyen vágta a csontot. Sóztam, majd...
Elkészítési idő:Csontos vaddisznó husit kockára vágtam, 2 nagy fej hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 4db sárgarépa, 1 petrezselyem, 0,5 zeller, só, bors, tejföl, mustár, pici cukor, 4-5 db babérlevél...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra