Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Boros, gyümölcsös nyúlpecsenye


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg nyúlcomb és -lapocka vegyesen
1 kg őszi gyümölcs (szőlő, szilva, alma, körte)
2-3 dl száraz fehérbor
3-4 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
3-4 zsályalevél
1-2 szál rozmaring

frissen őrölt bors
őrölt fahéj
1 evőkanál méz
6-8 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:


A húst sózzuk, borsozzuk. Az olívaolaj és 4-5 dkg vaj keverékén a csíkokra vágott szalonnát üvegesre sütjük, átpirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a rozmaringot, a csíkokra vágott zsályalevelet, 1-2 percig kevergetve sütjük. Sóval, borssal, szeletelt fokhagymával ízesítjük, felöntjük a bor felével és kevés vízzel. Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Kivesszük a húst az edényből, beletesszük a maradék vajat, a mézet, kevés fahéjat. A szükség szerint megtisztított és nagyobb darabokra vágott gyümölcsöt is beleforgatjuk, 1-2 percig pároljuk, majd beleöntjük a maradék bort. További 4-6 percig főzzük, hogy a gyümölcs még roppanós maradjon, majd közé helyezzük a húst, és az egészet átmelegítjük. Melegen tálaljuk, kínálhatunk mellé rizs-, árpa- vagy kölesköretet.

Boros, gyümölcsös nyúlpecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes, sült kecskecomb
Mézes, sült kecskecomb

1. A combról a zsiradékot, faggyút eltávolítjuk, mert ezek jellegzetes ízét nem mindenki szereti. Ezután a húst megmossuk, lecsöpögtetjük. Egy tepsibe tesszük, kb. 1 kiskanál sóval...

Elkészítési idő: 2-2.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hazepeper
Hazepeper

A darabolt nyúlhúst 24 órát hagyjuk állni a pácban. Közben néhányszor átkeverjük. Amikor kivesszük a húst a pácból, papírral szárazra töröljük. Sóval és fríssen tört borssal fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Áfonyás szarvasragu
Áfonyás szarvasragu

A vöröshagymát pároljuk üvegesre a zsíron. Futtassuk meg benne a fokhagymát és a pirospaprikát, majd keverjük hozzá, és folyadék hozzáadása nélkül pirítsuk meg a a húst. Amikor m...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Börzsönyi disznó kapros túrógombóccal
Börzsönyi disznó kapros túrógombóccal

A felforrósított zsíron kissé megpirítjuk a felcsíkozott szalonnát, ezután hozzáadjuk a meghámozott, felaprított hagymát, valamint a megtisztított, felkockázott húst, és megpárolju...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk