menu

Családireceptkönyv.hu

Vadas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg hús (nálam csont nélküli karaj egészben)
1 fej vöröshagyma
1 db babérlevél
koriander mag
2 evőkanál cukor
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál mustár
2 db sárgarépa
1 kis darab petrezselyem gyökér
só, bors, liszt
1 evőkanál ecet
1 Maggi csípős tyúkhúsleves kocka

Elkészítés:


A húst a babérlevéllel, hagymával, ecettel, koriander magokkal és némi sóval hideg vízben feltesszük főni. A habot leszedegetjük, majd amikor megpuhult a hús, kivesszük szikkadni kicsit.

A mártáshoz a cukrot megkaramellizáljuk, rádobjuk a lereszelt zöldségeket, majd a hús főzőlevéből annyit merünk hozzá, amennyi szószt szeretnénk. Mustárral, sóval, borssal és egy MAGGI Csípős Tyúkhúsleveskockával ízesítjük, hagyjuk rotyogni 10 percet, hogy a répa kellően megpuhuljon.

A tejfölben elkeverünk szósz mennyiségétől függően 1-2 evőkanál lisztet, majd merünk hozzá kevés levet, simára keverjük, majd a többihez öntjük. Botmixerrel simára keverjük, a húst felszeleteljük és 1-2 percre belefektetjük és elzárjuk a hőforrást.

A zsemlegombóchoz a zsemlét apró kockákra vágjuk, sütőben 200 fokon pár perc alatt kissé megpirítjuk. A tojásból, lisztből és vízből a szokott módon sűrű nokedli tésztát készítünk, beleforgatjuk a zsemle kockákat és kicsit állni hagyjuk.

Sós vizet forralunk, benne egy MAGGI Csípős Tyúkhúsleveskockával, ami kis pikánsságot ad a gombócoknak is. Egy kanál segítségével a lobogó vízbe gombócokat szaggatunk és 10-15 perc alatt készre főzzük őket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Zsemlegombóchoz:
1 db zsemle
liszt
tojás
víz, só
1 Maggi csípős tyúkhúsleves kocka

Vadas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vonyarci erdész tokány
Vonyarci erdész tokány

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágom, bográcsban kiolvasztom. Az 1/3 zsiradék és az 1/3 kisült szalonnán megpirítom a kockára vágott gombát. Ezután félreteszem. A többi zsirad...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Domonkos
Gombás-szószos szarvasborjú comb
Gombás-szószos szarvasborjú comb

Előző nap bepácoljuk. Másnap a sütőt 150 fokra előmelegítjük, és amíg melegedik, a húst a páccal egy nagy serpenyőben egy kis szalonnazsíron elősütjük, hogy a nedvességét ne ves...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gidasült (kecskesült)
Gidasült (kecskesült)

1. A combról a faggyús, inas részeket levágjuk, majd a húst megmossuk, leszárogatjuk. A lábszár végződésénél a húst körbevágjuk, különben sütéskor összezsugorodik. Ha nem akarjuk a...

Elkészítési idő: 2-2.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal

A húst alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd ujjnyi vastagra felszeleteljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk egy kevés olajon. Tálra szed...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk