½ kg hús (nálam csont nélküli karaj egészben)
1 fej vöröshagyma
1 db babérlevél
koriander mag
2 evőkanál cukor
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál mustár
2 db sárgarépa
1 kis darab petrezselyem gyökér
só, bors, liszt
1 evőkanál ecet
1 Maggi csípős tyúkhúsleves kocka
A húst a babérlevéllel, hagymával, ecettel, koriander magokkal és némi sóval hideg vízben feltesszük főni. A habot leszedegetjük, majd amikor megpuhult a hús, kivesszük szikkadni kicsit.
A mártáshoz a cukrot megkaramellizáljuk, rádobjuk a lereszelt zöldségeket, majd a hús főzőlevéből annyit merünk hozzá, amennyi szószt szeretnénk. Mustárral, sóval, borssal és egy MAGGI Csípős Tyúkhúsleveskockával ízesítjük, hagyjuk rotyogni 10 percet, hogy a répa kellően megpuhuljon.
A tejfölben elkeverünk szósz mennyiségétől függően 1-2 evőkanál lisztet, majd merünk hozzá kevés levet, simára keverjük, majd a többihez öntjük. Botmixerrel simára keverjük, a húst felszeleteljük és 1-2 percre belefektetjük és elzárjuk a hőforrást.
A zsemlegombóchoz a zsemlét apró kockákra vágjuk, sütőben 200 fokon pár perc alatt kissé megpirítjuk. A tojásból, lisztből és vízből a szokott módon sűrű nokedli tésztát készítünk, beleforgatjuk a zsemle kockákat és kicsit állni hagyjuk.
Sós vizet forralunk, benne egy MAGGI Csípős Tyúkhúsleveskockával, ami kis pikánsságot ad a gombócoknak is. Egy kanál segítségével a lobogó vízbe gombócokat szaggatunk és 10-15 perc alatt készre főzzük őket.
Zsemlegombóchoz:
1 db zsemle
liszt
tojás
víz, só
1 Maggi csípős tyúkhúsleves kocka
1. Vadas mártás: a hús szeleteket körülbelül 1 liter vízben felrakjuk főni. 1 óra múlva hozzáadjuk a sót, a fűszereket, a megtisztított, megmosott, feldarabolt zöldségeket, addig f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felforrósított zsíron kissé megpirítjuk a felcsíkozott szalonnát, ezután hozzáadjuk a meghámozott, felaprított hagymát, valamint a megtisztított, felkockázott húst, és megpárolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelkockázzuk a hagymát és a húst. A felkockázott hagymát a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzádobjuk a szarvashúst és fehéredésig forgatjuk. Ezután rádobjuk a felaprított fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát vékony csíkokra vágom, bográcsban kiolvasztom. Az 1/3 zsiradék és az 1/3 kisült szalonnán megpirítom a kockára vágott gombát. Ezután félreteszem. A többi zsirad...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes