menu

Családireceptkönyv.hu

Vadas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg hús (nálam csont nélküli karaj egészben)
1 fej vöröshagyma
1 db babérlevél
koriander mag
2 evőkanál cukor
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál mustár
2 db sárgarépa
1 kis darab petrezselyem gyökér
só, bors, liszt
1 evőkanál ecet
1 Maggi csípős tyúkhúsleves kocka

Elkészítés:


A húst a babérlevéllel, hagymával, ecettel, koriander magokkal és némi sóval hideg vízben feltesszük főni. A habot leszedegetjük, majd amikor megpuhult a hús, kivesszük szikkadni kicsit.

A mártáshoz a cukrot megkaramellizáljuk, rádobjuk a lereszelt zöldségeket, majd a hús főzőlevéből annyit merünk hozzá, amennyi szószt szeretnénk. Mustárral, sóval, borssal és egy MAGGI Csípős Tyúkhúsleveskockával ízesítjük, hagyjuk rotyogni 10 percet, hogy a répa kellően megpuhuljon.

A tejfölben elkeverünk szósz mennyiségétől függően 1-2 evőkanál lisztet, majd merünk hozzá kevés levet, simára keverjük, majd a többihez öntjük. Botmixerrel simára keverjük, a húst felszeleteljük és 1-2 percre belefektetjük és elzárjuk a hőforrást.

A zsemlegombóchoz a zsemlét apró kockákra vágjuk, sütőben 200 fokon pár perc alatt kissé megpirítjuk. A tojásból, lisztből és vízből a szokott módon sűrű nokedli tésztát készítünk, beleforgatjuk a zsemle kockákat és kicsit állni hagyjuk.

Sós vizet forralunk, benne egy MAGGI Csípős Tyúkhúsleveskockával, ami kis pikánsságot ad a gombócoknak is. Egy kanál segítségével a lobogó vízbe gombócokat szaggatunk és 10-15 perc alatt készre főzzük őket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Zsemlegombóchoz:
1 db zsemle
liszt
tojás
víz, só
1 Maggi csípős tyúkhúsleves kocka

Vadas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
VÖRÖSBOROS SZARVASPÖRKÖLT
VÖRÖSBOROS SZARVASPÖRKÖLT

Jó kifagyasztott 1,6 kg szarvas húsból készült. A húst a vastag hártyáktól megtisztítottam és nem túl nagy kockákra vágtam (4x4). Vörösboros páclevet készítettem: 6 dl félédes v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal

1. Vadas mártás: a hús szeleteket körülbelül 1 liter vízben felrakjuk főni. 1 óra múlva hozzáadjuk a sót, a fűszereket, a megtisztított, megmosott, feldarabolt zöldségeket, addig f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Nyúlpaprikás
Nyúlpaprikás

1. A vadnyulat, belsejének kitisztítása után, a vesék és a szív meghagyásával alaposan megmossuk, majd darabokra vágva, újra hideg vízbe rakjuk. 2. Vöröshagymát sárgára pirítun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vörösboros, gombás vadpörkölt dödöllével
Vörösboros, gombás vadpörkölt dödöllével

1. A kétféle húst lehártyázzuk, 2 centis kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, zsíron üvegesre pároljuk, a húst hozzáadjuk, fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágo...

Elkészítési idő: 2 h
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk