Családireceptkönyv.hu

Vadas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg hús (nálam csont nélküli karaj egészben)
1 fej vöröshagyma
1 db babérlevél
koriander mag
2 evőkanál cukor
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál mustár
2 db sárgarépa
1 kis darab petrezselyem gyökér
só, bors, liszt
1 evőkanál ecet
1 Maggi csípős tyúkhúsleves kocka

Elkészítés:


A húst a babérlevéllel, hagymával, ecettel, koriander magokkal és némi sóval hideg vízben feltesszük főni. A habot leszedegetjük, majd amikor megpuhult a hús, kivesszük szikkadni kicsit.

A mártáshoz a cukrot megkaramellizáljuk, rádobjuk a lereszelt zöldségeket, majd a hús főzőlevéből annyit merünk hozzá, amennyi szószt szeretnénk. Mustárral, sóval, borssal és egy MAGGI Csípős Tyúkhúsleveskockával ízesítjük, hagyjuk rotyogni 10 percet, hogy a répa kellően megpuhuljon.

A tejfölben elkeverünk szósz mennyiségétől függően 1-2 evőkanál lisztet, majd merünk hozzá kevés levet, simára keverjük, majd a többihez öntjük. Botmixerrel simára keverjük, a húst felszeleteljük és 1-2 percre belefektetjük és elzárjuk a hőforrást.

A zsemlegombóchoz a zsemlét apró kockákra vágjuk, sütőben 200 fokon pár perc alatt kissé megpirítjuk. A tojásból, lisztből és vízből a szokott módon sűrű nokedli tésztát készítünk, beleforgatjuk a zsemle kockákat és kicsit állni hagyjuk.

Sós vizet forralunk, benne egy MAGGI Csípős Tyúkhúsleveskockával, ami kis pikánsságot ad a gombócoknak is. Egy kanál segítségével a lobogó vízbe gombócokat szaggatunk és 10-15 perc alatt készre főzzük őket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Zsemlegombóchoz:
1 db zsemle
liszt
tojás
víz, só
1 Maggi csípős tyúkhúsleves kocka

Vadas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vadas hús
Vadas hús

A megtisztított, karikára vágott zöldséget, hagymát. fűszereket forrásban levő vízbe téve majdnem puhán főzzük. Hozzáadjuk az ecetet, átforraljuk, kihűtjük, és a megmosott, megtisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fácán aszalt szilvával
Fácán aszalt szilvával

Az aszalt szilvát langyos vízbe beáztatjuk. Az olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk. A fácánt kívül-belül – a bőre alatt is – bekenjük a fűszere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Vadas őzpörkölt
Vadas őzpörkölt

A vöröshagymát vágjuk apróra és zsírban dinszteljük meg. Amikor szép üveges, akkor adjuk hozzá a pirospaprikát, majd a kockára vágott őzhúst. Lassú tűzön pirítsuk, várjuk meg, amíg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar VADAS, AHOGY NANI KÉSZÍTI
VADAS, AHOGY NANI KÉSZÍTI

Elkészítés: A vad- és a marhahús készítésének alapja a pácolás, melyet én 4-7 nappal a főzés előtt végzek el. A húst szépen lehártyázom, majd 1 centis szeletekre vágom. Mindkét old...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk