Családireceptkönyv.hu

Áfonyás vaddisznópörkölt


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 személyre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2,5 kg vaddisznóhús

2 nagy fej hagyma

3 ek házi paprikakrém

1 kk fekete bors

1 kk pirospaprika

4-5 ek feketeáfonya-lekvár

2 tojásból nokkedli

Elkészítés:


1. A vadhúst 3 napra beáztatjuk sós, enyhén ecetes vízbe

(2 púpozott ek durvasó, 1 ek ecet).

2. Főzés napján a levet leöntjük.

3. A húst lehártyázzuk, majd ehető kockákra vágjuk.

4. Egy edényben tesszük a tűzre, sózzuk, borssal hintjük, majd kavargatva fehéredésig pörköljük. Beletesszük a durvára vágott hagymát.

5. Mikor már kezdett jó levet engedni, hozzátesszük a paprikákat, s felöntjük annyi vízzel, hogy lepje el.

6. Mikor a hús megpuhult, beleszaggatjuk a nokkedlit, belekeverjük a lekvárt is, és főzzük még 10 percet.

Áfonyás vaddisznópörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sáfrányos réti nyúl
Sáfrányos réti nyúl

1. A nyulat kicsontozzuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk és egy bográcsban (lábasban) félig kiolvasztjuk. Utána a nagyobb darabokra vágott csontot hozzáadjuk, lepirítjuk. 2. A pó...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Éva
Vaddisznópörkölt bográcsban
Vaddisznópörkölt bográcsban

A vöröshagymát felaprítjuk, majd a zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a közepes kockákra vágott vaddisznóhúst. Megsózzuk, és időnként megkeverve legalább fél óráig pirítjuk. Ügye...

Elkészítési idő: 3-4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nyúlhús – legegyszerűbben
Nyúlhús – legegyszerűbben

Apróra feldaraboljuk. Az apró-húson maradt zsírt nem kell leszedni, hagyjuk a húson. Serpenyőbe öntsünk olajat. Én mogyoró olajat használtam, de bármilyen kevéssé intenzív ízű olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Békacomb rántva  ♥ Cuisses de grenouilles panées
Békacomb rántva ♥ Cuisses de grenouilles panées

1-Mélangez ensemble l'ail, le persil et la chapelure 2-Prenez les cuisses de grenouille à tour de rôle et plongez-les dans la farine, puis dans les oeufs battus au préalable, et d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk