menu

Családireceptkönyv.hu

Áfonyás vaddisznópörkölt


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 személyre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2,5 kg vaddisznóhús

2 nagy fej hagyma

3 ek házi paprikakrém

1 kk fekete bors

1 kk pirospaprika

4-5 ek feketeáfonya-lekvár

2 tojásból nokkedli

Elkészítés:


1. A vadhúst 3 napra beáztatjuk sós, enyhén ecetes vízbe

(2 púpozott ek durvasó, 1 ek ecet).

2. Főzés napján a levet leöntjük.

3. A húst lehártyázzuk, majd ehető kockákra vágjuk.

4. Egy edényben tesszük a tűzre, sózzuk, borssal hintjük, majd kavargatva fehéredésig pörköljük. Beletesszük a durvára vágott hagymát.

5. Mikor már kezdett jó levet engedni, hozzátesszük a paprikákat, s felöntjük annyi vízzel, hogy lepje el.

6. Mikor a hús megpuhult, beleszaggatjuk a nokkedlit, belekeverjük a lekvárt is, és főzzük még 10 percet.

Áfonyás vaddisznópörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Szarvaspörkölt vaslábasban
Szarvaspörkölt vaslábasban

Hagymát zsíron megdinsztel, rá a paprika, óvatosan pirít egy kicsit, majd rá a húskockák. Nagy lángon megpörköl. Hőfok vissza, hozzá a babér, boróka, ? kömény, ? szekfűbors, lefed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsófia
Vörösboros szarvasragu kakukkfüves krumpligombóccal
Vörösboros szarvasragu kakukkfüves krumpligombóccal

A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A szalonnát felkockáztam és serpenyőben, kis lángon kiolvasztottam a zsírját. A lángot feljebb vettem és a felkarikázott-kockázott zöldségeket j...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olaszos nyúlragu sajtos polentával
Olaszos nyúlragu sajtos polentával

A nyulat nagyobb darabokra vágjuk, majd kevés olívaolajon elősütjük, miközben hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát, fűszereket. Hozzáadjuk a paradicsomot/paradicsompürét és a fehér...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: keria
Vadas őzpörkölt
Vadas őzpörkölt

A vöröshagymát vágjuk apróra és zsírban dinszteljük meg. Amikor szép üveges, akkor adjuk hozzá a pirospaprikát, majd a kockára vágott őzhúst. Lassú tűzön pirítsuk, várjuk meg, amíg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk