menu

Családireceptkönyv.hu

Vaddisznó pörkölt


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vaddisznó lapocka,60 dkg füstölt szalonna,2 fej vöröshagyma,1 csípős-1 édes paprika,1 db paradicsom,1 kisebb fej fokhagyma, fél evőkanál zsír.3 dl vörösbor,borókabogyó,só,bor,majoránna,,őrölt pirospaprika,1 -2 kanál áfonya lekvár

Elkészítés:


A vaddisznóhúst leforrázzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Zsírban finomra vágott megtisztított vöröshagymát pirítunk, rátesszük a húst, sózzuk, fedő alatt pároljuk. A kevés vizet öntünk alá, majoránnát, zúzott fokhagymát és a vörösbor felét hozzá öntve tovább pároljuk. A borókabogyót kevés borban felfőzzük, és a húsra szűrjük. A füstölt szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk, leszűrjük. A zsírban feloldjuk a fűszerpaprikát, és a kockára vágott zöldpaprikával, paradicsompürével együtt a puhuló, zsírjára pirított húsra öntjük, együtt készre pároljuk. (Nem rontjuk el és nagyon jó ízt ad neki, ha néhány darab frissen szedett erdei gombát is párolunk bele.)Bármilyen hozzáillő (dödölle, krumpli püré, tört krumpli, főtt krumpli, nokedli, stb.) körettel tálalhatjuk.

Vaddisznó pörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildike
Pásztortáska
Pásztortáska

Ha már otthon végképp nincs mit enni, kérjünk kölcsön valakitől úgy 400 forintot, menjünk be a legelső italdiszkont áruházba, és vegyünk 3-4 dl pálinkát. Ha kész, akkor menjünk ki...

Elkészítési idő: kevés
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos-chilis nyúl
Paradicsomos-chilis nyúl

A pác hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. A nagy combot be lehet vágni a vastag húsos résznél. Legalább 1 napig hagyjuk a pácban. Tepsire rakosgatjuk a húsdar...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nyúlhús – legegyszerűbben
Nyúlhús – legegyszerűbben

Apróra feldaraboljuk. Az apró-húson maradt zsírt nem kell leszedni, hagyjuk a húson. Serpenyőbe öntsünk olajat. Én mogyoró olajat használtam, de bármilyen kevéssé intenzív ízű olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vörösboros szarvas pörkölt puliszkával, áfonyaszósz
Vörösboros szarvas pörkölt puliszkával, áfonyaszósz

Jó kifagyasztott 1,6 kg szarvas húsból készült. A húst a vastag hártyáktól megtisztítottam és nem túl nagy kockákra vágtam ( 5 x 5 cm ). Vörösboros páclevet készítettem: 6 dl fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk