1 kg vaddisznó lapocka,60 dkg füstölt szalonna,2 fej vöröshagyma,1 csípős-1 édes paprika,1 db paradicsom,1 kisebb fej fokhagyma, fél evőkanál zsír.3 dl vörösbor,borókabogyó,só,bor,majoránna,,őrölt pirospaprika,1 -2 kanál áfonya lekvár
A vaddisznóhúst leforrázzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Zsírban finomra vágott megtisztított vöröshagymát pirítunk, rátesszük a húst, sózzuk, fedő alatt pároljuk. A kevés vizet öntünk alá, majoránnát, zúzott fokhagymát és a vörösbor felét hozzá öntve tovább pároljuk. A borókabogyót kevés borban felfőzzük, és a húsra szűrjük. A füstölt szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk, leszűrjük. A zsírban feloldjuk a fűszerpaprikát, és a kockára vágott zöldpaprikával, paradicsompürével együtt a puhuló, zsírjára pirított húsra öntjük, együtt készre pároljuk. (Nem rontjuk el és nagyon jó ízt ad neki, ha néhány darab frissen szedett erdei gombát is párolunk bele.)Bármilyen hozzáillő (dödölle, krumpli püré, tört krumpli, főtt krumpli, nokedli, stb.) körettel tálalhatjuk.
Előző nap bepácoljuk. Másnap a sütőt 150 fokra előmelegítjük, és amíg melegedik, a húst a páccal egy nagy serpenyőben egy kis szalonnazsíron elősütjük, hogy a nedvességét ne ves...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyulat nagyobb darabokra vágjuk. Az olajat felmelegítjük és lassan megpároljuk benne a fokhagymát, a rozmaring ágat és a zsálya leveleket. Amikor a fűs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA megtisztított, karikára vágott zöldséget, hagymát. fűszereket forrásban levő vízbe téve majdnem puhán főzzük. Hozzáadjuk az ecetet, átforraljuk, kihűtjük, és a megmosott, megtisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaddisznóhúst leforrázzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Zsírban finomra vágott megtisztított vöröshagymát pirítunk, rátesszük a húst, sózzuk, fedő alatt pároljuk. A kevés vizet ö...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű