menu

Családireceptkönyv.hu

Vaddisznó pörkölt


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vaddisznó lapocka,60 dkg füstölt szalonna,2 fej vöröshagyma,1 csípős-1 édes paprika,1 db paradicsom,1 kisebb fej fokhagyma, fél evőkanál zsír.3 dl vörösbor,borókabogyó,só,bor,majoránna,,őrölt pirospaprika,1 -2 kanál áfonya lekvár

Elkészítés:


A vaddisznóhúst leforrázzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Zsírban finomra vágott megtisztított vöröshagymát pirítunk, rátesszük a húst, sózzuk, fedő alatt pároljuk. A kevés vizet öntünk alá, majoránnát, zúzott fokhagymát és a vörösbor felét hozzá öntve tovább pároljuk. A borókabogyót kevés borban felfőzzük, és a húsra szűrjük. A füstölt szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk, leszűrjük. A zsírban feloldjuk a fűszerpaprikát, és a kockára vágott zöldpaprikával, paradicsompürével együtt a puhuló, zsírjára pirított húsra öntjük, együtt készre pároljuk. (Nem rontjuk el és nagyon jó ízt ad neki, ha néhány darab frissen szedett erdei gombát is párolunk bele.)Bármilyen hozzáillő (dödölle, krumpli püré, tört krumpli, főtt krumpli, nokedli, stb.) körettel tálalhatjuk.

Vaddisznó pörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Gombás-szószos szarvasborjú comb
Gombás-szószos szarvasborjú comb

Előző nap bepácoljuk. Másnap a sütőt 150 fokra előmelegítjük, és amíg melegedik, a húst a páccal egy nagy serpenyőben egy kis szalonnazsíron elősütjük, hogy a nedvességét ne ves...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyúl vadász módra
Nyúl vadász módra

A nyulat nagyobb darabokra vágjuk. Az olajat felmelegítjük és lassan megpároljuk benne a fokhagymát, a rozmaring ágat és a zsálya leveleket. Amikor a fűs...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Vadas hús
Vadas hús

A megtisztított, karikára vágott zöldséget, hagymát. fűszereket forrásban levő vízbe téve majdnem puhán főzzük. Hozzáadjuk az ecetet, átforraljuk, kihűtjük, és a megmosott, megtisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vaddisznó pörkölt
Vaddisznó pörkölt

A vaddisznóhúst leforrázzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Zsírban finomra vágott megtisztított vöröshagymát pirítunk, rátesszük a húst, sózzuk, fedő alatt pároljuk. A kevés vizet ö...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk