75 dkg szarvas apróhús
5 dkg mangalica zsír
1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt pirospaprika
1/2 cs. Kotányi "Vadak" fűszerkeverék
só, bors
5 dl vörösbor
20 dkg áfonya
A vöröshagymát pároljuk üvegesre a zsíron.
Futtassuk meg benne a fokhagymát és a pirospaprikát, majd keverjük hozzá, és folyadék hozzáadása nélkül pirítsuk meg a a húst. Amikor megpirult és elfőtte a levét, adjuk hozzá a fűszerkeveréket, a sót és időről időre kevés borral vagy vízzel felöntve és megkeverve fedő alatt pároljuk kis lángon legalább három órán keresztül.
Amikor a hús már valóban megpuhult, adjuk hozzá a nyers áfonyát, és főzzük még tíz percen át.
Krokettal, párolt lila káposztával tálaljuk. Nehéz vörösbor illik hozzá.
Dfadsf
Elkészítési idő: undefined Nehézség: undefinedA megtisztított, megmosott húst 4 evőkanál felforrósított olajban hirtelen megpirítjuk. Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, zöldségeket, és erős tűzön 3-4 percig együtt pirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felaprítjuk, majd a zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a közepes kockákra vágott vaddisznóhúst. Megsózzuk, és időnként megkeverve legalább fél óráig pirítjuk. Ügye...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt. Sózzuk, borsozzuk a nyulat. Tűzálló edényben melegítsük fel az olajat, a nyulat süssük elő. Amikor a minden húst szép pirosra sütöttünk v...
Elkészítési idő: 1.5-2 óra Nehézség: Közepes