menu

Családireceptkönyv.hu

Szarvasgerinc vadasan


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg szarvasgerinc színhús
10 dkg zsír
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
5 dkg vöröshagyma
2 db babérlevél
2 kanál ételecet
1 db citrom
3 dkg cukor
2 kávéskanál mustár
1 g egész bors
3 dl tejföl

Elkészítés:


A csontról lefejtett szarvasgerincről (melyet felesleges páclébe tenni) letisztítjuk az inas és faggyús részeket, és a húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A megsózott szeleteket karikákra vágott sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, 1 fej vöröshagymával, néhány szem egész borssal, babérlevéllel, egy fél citrommal, mustárral és egy-két kanál ételecettel együtt zsíron pároljuk. Elfövő levét húslével pótolhatjuk. Amikor a hús megpuhult kiszedjük egy tálra, a levét áttörjük és tejföllel behabarjuk. Egy kevés cukorral még ízesíthetjük. A mártást a húsra öntjük és burgonya, vagy zsemlegombóccal tálaljuk, de a tészta is illik mellé.

Szarvasgerinc vadasan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vaddisznó pörkölt
Vaddisznó pörkölt

A vaddisznóhúst leforrázzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Zsírban finomra vágott megtisztított vöröshagymát pirítunk, rátesszük a húst, sózzuk, fedő alatt pároljuk. A kevés vizet ö...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Vadas
Vadas

húst alaposan megmossuk, majd vékonyra felszeleteljük. A szeleteknek mindkét oldalát kevés olajon átsütjük, majd kiszedjük egy tálra. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vörösboros szarvas pörkölt puliszkával, áfonyaszósz
Vörösboros szarvas pörkölt puliszkával, áfonyaszósz

Jó kifagyasztott 1,6 kg szarvas húsból készült. A húst a vastag hártyáktól megtisztítottam és nem túl nagy kockákra vágtam ( 5 x 5 cm ). Vörösboros páclevet készítettem: 6 dl fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mezőföldi fácán leves fás galuskával
Mezőföldi fácán leves fás galuskával

Hideg vízbe felteszem a fácánt főzni – lassú tűzön. Lehabozzuk, majd jöhetnek a zöldségek, a fűszerek. Készre fűzzük, és leszűrjük. A fácánhúst kicsontozzuk, bőrükkel együtt felkoc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk