1 kg vaddisznó hús
2 dkg só
5 dkg hagyma
15 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
2 db babérlevél
1 g egész bors
fél l bor
10 dkg torma
20 dkg csipkebogyó lekvár
Elkészítése
A vaddisznó tarját, vagy a kicsontozott lapockát 1 l vízben és fél l borban feltesszük főni. Levét apró kockára vágott sárgarépával és petrezselyemgyökérrel, 1 fej vöröshagymával, néhány szem egész borssal, sóval, 1-2 db babérlevéllel fűszerezzük. Lassú tűzön fedő alatt forraljuk, ha fiatal az állat, három és fél órán, ha öreg, akkor négy és fél órán keresztül. Amikor a hús teljesen megpuhult, felszeleteljük és reszelt tormával és csipkebogyó lekvárral tálaljuk.
1. A combról a faggyús, inas részeket levágjuk, majd a húst megmossuk, leszárogatjuk. A lábszár végződésénél a húst körbevágjuk, különben sütéskor összezsugorodik. Ha nem akarjuk a...
Elkészítési idő: 2-2.5 óra Nehézség: KözepesA húst sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat pirítsuk meg az olíva olajon a rozmaring ágakkal együtt. Majd öntsük fel az alaplével, és fedő alatt (70-80 fokon) pároljuk puhára. A...
Elkészítési idő: 1.5-2 óra Nehézség: NehézA húst (ha van rá idő) 1 napig páclében pácolom, majd kiveszem és kockákra vágom. A hagymát felaprítom, a zsírban megpárolom, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és pörköltalapot...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA húst a babérlevéllel, hagymával, ecettel, koriander magokkal és némi sóval hideg vízben feltesszük főni. A habot leszedegetjük, majd amikor megpuhult a hús, kivesszük szikkadni k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű