1 kg vaddisznó hús
2 dkg só
5 dkg hagyma
15 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
2 db babérlevél
1 g egész bors
fél l bor
10 dkg torma
20 dkg csipkebogyó lekvár
Elkészítése
A vaddisznó tarját, vagy a kicsontozott lapockát 1 l vízben és fél l borban feltesszük főni. Levét apró kockára vágott sárgarépával és petrezselyemgyökérrel, 1 fej vöröshagymával, néhány szem egész borssal, sóval, 1-2 db babérlevéllel fűszerezzük. Lassú tűzön fedő alatt forraljuk, ha fiatal az állat, három és fél órán, ha öreg, akkor négy és fél órán keresztül. Amikor a hús teljesen megpuhult, felszeleteljük és reszelt tormával és csipkebogyó lekvárral tálaljuk.
A csontról lefejtett szarvasgerincről (melyet felesleges páclébe tenni) letisztítjuk az inas és faggyús részeket, és a húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A megsózott szeleteket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDfadsf
Elkészítési idő: undefined Nehézség: undefinedElőző nap bepácoljuk. Másnap a sütőt 150 fokra előmelegítjük, és amíg melegedik, a húst a páccal egy nagy serpenyőben egy kis szalonnazsíron elősütjük, hogy a nedvességét ne ves...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat pirítsuk meg az olíva olajon a rozmaring ágakkal együtt. Majd öntsük fel az alaplével, és fedő alatt (70-80 fokon) pároljuk puhára. A...
Elkészítési idő: 1.5-2 óra Nehézség: Nehéz