Családireceptkönyv.hu

Nyúl aszalt szilvával


Írta:

Elk. idő: 2
Adag: 6 személy
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb 2 kg nyúl.
2 csapott ek liszt
12 db kis gyöngyhagyma
150 g sovány szalonna
1 gerezd fokhagyma
kakukkfű
petrezselyem

babérlevél
70 g vaj
1 kg magozott aszalt szilva
2 répa
4 közepes hagyma
1 ek borecet
bors (egész)
1 és 1/4 l jó vörös bor
4 ek olaj

Elkészítés:


1 • Felvágjuk a nyulat, a májat meglocsoljuk ecettel.
Előző nap megtisztítjuk a hagymát, répát. A nyulat a zöldségekkel, néhány szem borssal, az ecet maradékával és 2 ek olajjal egy tálba tesszük. Jól elkeverjük, és a bor felét ráöntjük. A bor maradékába áztassuk be az aszalt szilvát.

2 • Másnap csöpögtessük le, és itassuk le a nedvességet a húsról.
A vajat olvasszuk fel, adjunk hozzá 2 ek olajat, majd ebben futtassuk meg a nyulat. Vegyük le a tűzről és tartsuk melegen.

3 • Olvasszuk ki a feldarabolt szalonnát, majd adjuk hozzá a kis hagymákat, a nyulat liszttel meghintve: hagyja megszínesedni, majd adja hozzá a szilváról a bort. Adjon hozzá fokhagymát, kakukkfűt vagy zsályát, és petrezselymet. A páclét szűrje le, és azt is adja hozzá. Fedje le és főzze 1 órát.

4 • Adja hozzá a szilvát, főzze 30 percig. Végül adja hozzá a nyúl megpirított máját.

Nyúl aszalt szilvával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Vaddisznópörkölt vaslábasban
Vaddisznópörkölt vaslábasban

Hagymát dinsztel, rá a paprika, paradicsom, tovább forral, rá a fokhagyma, babér. Lassú tűzön kicsit összefőz. Rá 3-4 tk paprika, 2 dl vízzel egyet rottyant. Bele a hús, vízzel...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vad szalámi
Vad szalámi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Richard
A
A

C

Elkészítési idő: undefined
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tünde
Csomboros, savanyú káposztás vaddisznó-raguleves
Csomboros, savanyú káposztás vaddisznó-raguleves

A szalonnát felkockázzuk, kipirítjuk a zsírját, majd megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. A kockákra vágott vaddisznócombot rátesszük, s hozzáadjuk az apróra vagdal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk