kb 2 kg nyúl.
2 csapott ek liszt
12 db kis gyöngyhagyma
150 g sovány szalonna
1 gerezd fokhagyma
kakukkfű
petrezselyem
só
babérlevél
70 g vaj
1 kg magozott aszalt szilva
2 répa
4 közepes hagyma
1 ek borecet
bors (egész)
1 és 1/4 l jó vörös bor
4 ek olaj
1 • Felvágjuk a nyulat, a májat meglocsoljuk ecettel.
Előző nap megtisztítjuk a hagymát, répát. A nyulat a zöldségekkel, néhány szem borssal, az ecet maradékával és 2 ek olajjal egy tálba tesszük. Jól elkeverjük, és a bor felét ráöntjük. A bor maradékába áztassuk be az aszalt szilvát.
2 • Másnap csöpögtessük le, és itassuk le a nedvességet a húsról.
A vajat olvasszuk fel, adjunk hozzá 2 ek olajat, majd ebben futtassuk meg a nyulat. Vegyük le a tűzről és tartsuk melegen.
3 • Olvasszuk ki a feldarabolt szalonnát, majd adjuk hozzá a kis hagymákat, a nyulat liszttel meghintve: hagyja megszínesedni, majd adja hozzá a szilváról a bort. Adjon hozzá fokhagymát, kakukkfűt vagy zsályát, és petrezselymet. A páclét szűrje le, és azt is adja hozzá. Fedje le és főzze 1 órát.
4 • Adja hozzá a szilvát, főzze 30 percig. Végül adja hozzá a nyúl megpirított máját.
1. A combról a faggyús, inas részeket levágjuk, majd a húst megmossuk, leszárogatjuk. A lábszár végződésénél a húst körbevágjuk, különben sütéskor összezsugorodik. Ha nem akarjuk a...
Elkészítési idő: 2-2.5 óra Nehézség: KözepesA húst a babérlevéllel, hagymával, ecettel, koriander magokkal és némi sóval hideg vízben feltesszük főni. A habot leszedegetjük, majd amikor megpuhult a hús, kivesszük szikkadni k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst nagyobb szeletekre vágjuk, beleforgatjuk a lisztbe. Kevés olajat felmelegítünk és a húsok mindkét oldalát 2 percig pirítjuk benne, majd egy tepsibe tesszük. A hagymát ap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAssad’sdfasd
Elkészítési idő: undefined Nehézség: Asdfasdf