Családireceptkönyv.hu

Töltött pecsenye_hideg tál


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 kg sertés rövid karaj ( csont nélkül)
só, bors
3-4 ek vaj, de lehet olaj is

Töltelékhez:
30 dkg gomba ( csiperke)
1 kisebb vöröshagyma
1 paprika
só, bors ( ízlés szerint)
3 szép csirkemáj
1 kk. majorana
csipet bazsalikom
2-3 szikkadt zsemle
2-3 dl tej
3 tojás
apróra vágott petrezselyemzöld ( kb 3 ek)
kevés olaj, vagy vaj a dinszteléshez

Öntethez:
4 dl tejföl
2 tojássárgája
10-15 dkg reszelt trapista sajt

Elkészítés:


Elkészítése:
A csont nélküli karajt megmossuk és egészben hagyjuk.
Sózzuk, borsozzuk, alufóliába csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy átjárja a só és a bors.
A vajat megolvasztjuk és puhára pároljuk benne a karajt kevés víz hozzá adásával, egy kis kérget sütünk rá, majd hűlni hagyjuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A töltelékhez a zsemléket tejben megáztatni, majd jól kinyomkodjuk.
A gombát, paprikát, vöröshagymát apróra feldarabolni és az olajon/vajon megpárolni, hozzáadni a feldarabolt csirkemájat, sót, borsot, bazsalikomot és készre dinsztelni.
Összedolgozzuk a kinyomkodott, összemorzsolt zsemlét, a gombás májat, az egész tojásokat, az összevagdalt petrezselymet és a majoránnát.
A felszeletelt húst eredeti formájára összeállítjuk úgy egy sütőtálban, hogy a szeletek közé tölteléket halmozunk, mely összeragasztja a hússzeleteket.

Összekeverjük a tejfölt a reszelt sajttal és a tojássárgájákkal, majd a masszát a húsra öntjük. (Ha híg lenne a massza, reszeljünk még bele sajtot, hogy a húsról ne folyjon le.)

180 C-os sütőben aranybarnára sütjük kb. 30-40 perc alatt.
Másnap amikor teljesen kihűlt ferdén szeleteljük, így lesz "csíkos" a végeredmény

Töltött pecsenye_hideg tál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Amerikai szaftos tarja recept
Amerikai szaftos tarja recept

1. A tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk. 2. A ketchupot összekeverjük a worchestershire sz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülökpörkölt
Csülökpörkölt

1. A csülökhúst felkockázzuk. 2. A vöröshagymát apróra felvágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. 3. Lehúzzuk a tűzről az edényt, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beletesszük a hú...

Elkészítési idő: 1.5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csábító karaj
Csábító karaj

A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt. Fűszerez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Húsgombócok vadász módra
Húsgombócok vadász módra

A darált húst elkeverjük a tojással, meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű gombócokat for...

Elkészítési idő: 1,30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk