Családireceptkönyv.hu

Hargitai sertésborda


Írta:

Elk. idő: 1,10 óra
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


:50 dkg karaj,12 dkg zsír,10 dkg hagyma.30 dkg sertés hús,őrölt bors,majoránna,4 db savanyú káposztalevél,20 dkg füstölt szalonna,80 dkg savanyú káposzta,1 csomó kapor,4 dkg liszt,4 dl tejföl,só,

Elkészítés:


A sertéskarajból négy egyforma nagyságú 10-12 dkg-os szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Kevés zsírban a hússzeleteket elősütjük, majd félretesszük. A sütésből visszamaradt zsírban finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, hozzáadjuk a ledarált sertéshúst, sóval, törött borssal, majoránnával ízesítjük és megpároljuk. Amikor kihűlt, négy részre osztva a hússzeletek tetejére halmozzuk, erre tesszük a vékony szeletekre vágott füstölt kolbászt. Ezután savanyú káposztalevelekbe burkoljuk, és vékony zsineggel átkötjük. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, lábasba téve kiolvasztjuk, hozzátesszük a kimosott, szálas savanyú káposztát, megsózzuk, kevés vízzel felengedjük, és a tetejére rakjuk a káposztába burkolt hússzeleteket. Lefedve, nem erős tűzön készre pároljuk. Ezután a hússzeleteket kiszedjük, a zsineget eltávolítjuk. Az apró káposztába keverjük a megvágott kaprot, és tejfölös habarással sűrítve, néhány percig forraljuk. Tálaláskor a káposztára helyezzük a káposztalevélbe burkolt hússzeleteket, kevés tejföllel leöntjük és friss, vágott kaporral megszórjuk.

Hargitai sertésborda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bakonyi sertésborda
Bakonyi sertésborda

A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, lisztbe forgatjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát hirtelen elősütjük, és félretesszük. A visszamaradt zsirad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Fűszeres indiai húsgolyók
Fűszeres indiai húsgolyók

A fűszereket és a darált húst egy tálban összekeverjük, összedolgozzuk. Vizes kézzel közel azonos méretű, talán golflabda nagyságú golyókat gyúrunk, amiket aztán vékony olajon elős...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Sertésborda konyhafőnök módra - OK
Karaj - Sertésborda konyhafőnök módra - OK

1. A sertéskarajból négy egyforma szeletet vágunk, sózzuk és lisztbe mártva kevés forró zsírban megsütjük. 2. A finomra vágott vöröshagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tűzdelt fokhagymás rolád
Tűzdelt fokhagymás rolád

A húst lapjában kettévágjuk úgy, hogy egy nagy kiterített lapot kapjunk. Megsózzuk, megkenjük tejföllel, mustárral és meghintjük borssal. A húsra sűrűn rászórjuk a kisebb darabokra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk