60 dkg sertéslapocka
20 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
kimagozott aszalt szilva
őrölt bors
só
A húst meg a szalonnát kis kockákra vagdaljuk, és forró vajban átpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra karikára vágott hagymát, az aszalt szilvákat, és 1,5 dl vizet. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt közepes lángon főzzük, amíg a hús megpuhul. Zöldséges rizzsel tálalom.
A karajt elkezdem a megszokott lisztbe , tojásba panírozni , de nem zsemlemorzsába hanem reszelt sajtba forgatom , tepsibe olajat öntök és arra helyezem egymás mellé a húst amit a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit megpucoljuk, lereszeljük és besózva 10 percre állni hagyjuk. Konyharuhába szedjük és jó erősen kifacsarjuk belőle a felesleges levet, majd visszadobjuk egy tálba. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű1. A sertéshúst metéltre vágjuk. 2. A szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, és ennek zsírjában az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. 3. Jól átforgatjuk ebben a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű