40 dkg karfiol
20 dkg darált sertéshús
2,evőkanál olaj
1,fej vöröshagyma
1,kefir
só, fűszerpaprika , őrölt bors.
A hagymát olajon megpirítjuk, hozzá adjuk a darált húst, sóval borssal paprikával ízesítjük. Kevés vízzel megpároljuk.
A karfiolt megtisztítjuk félpuhára főzzük.
A tepsit kiolajozzuk a karfiol felét rá helyezzük , utána ráöntjük a megpárolt húst, és ráöntjük a karfiol másik felét végezetül kefirrel leöntjük.
Kefir helyett tejfölt is lehet használni :)
A borban, rozmaringban és kakukkfűben páclét készítünk. A karajt sózzuk, borsozzuk és egy éjszakán át pácoljuk a lében. Az aszalt fügét fél órára langyos vízbe áztatjuk. A friss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a burgonyát, a sargarépát és a hagymát, majd mindet lereszeljük. Hozzáadjuk a darált húst, a lisztet, a sütőport, az olajat és a vizet. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba tesszük a húst. Rászórjuk a reszelt sajtot, ízesítjük sóval, borssal. Kézzel alaposan összedolgozzuk. A sajt szinte láthatatlan lesz benne. A húsmasszából nyolc egyenlő gomb...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA darált húshoz minden alapanyagot hozzáadunk és jól összedolgozzuk. A leveles tésztát kiterítjük és fentről lefelé, késsel finoman megjelölve, 3 egyenlő részre osztjuk. Mindké...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz