1 kg nem sovány darált hús (lehet vegyesen marha és sertés is)
1 tojás
1/2 kávéskanál só
1/2 kávéskanál bors
pirospaprika
vegeta
3 gerezd fokhagyma finomra vágva
1 fej vöröshagyma finomra vágva
4 szelet áztatott, kicsavart kenyér
A sütőt 200°-ra előmelegítjük, a nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk.
A kenyérszeleteket megáztatjuk és jól kicsavarjuk, a hagymát, fokhagymát megdinszteljük, hagyjuk kihűlni.
Összeállítjuk a fasírtot: a darált húst elkeverjük a sóval, borssal, a kétféle dinsztelt hagymával, tojással, áztatott kenyérrel, adunk hozzá kevés piros paprikát, Vegetát, majd alaposan összedolgozzuk. Kb 22x12 cm-es veknit formálunk belőle. Meghempergetjük zsemlemorzsában, kicsit rálapogatjuk és a tepsire helyezzük. Tehetünk rá néhány szelet füstölt szalonnát egyik oldalán bevagdalva.
50-55 perc alatt megsül
1. Tizenöt dkg lisztből, 1 db főtt, áttört burgonyából, 1 db tojássárgájával, langyos tejben kelesztett 2 dkg élesztővel, sóval és kevés tejjel kemény tésztát dagasztunk. 2. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagylyukú reszelőn. Cserépedénybe (áztatás után), - nálam jénaiba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz oldalasokat feldaraboljuk, megsózzuk, majd egy tepsibe tesszük egymás mellé. Felöntjük annyi kólával, hogy ellepje, majd lefedjük alufóliával és 170 fokon 2,5 óráig sütjük. Amí...
Elkészítési idő: 3 h Nehézség: KönnyűAz 5 tojást megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk. Apróra vágjuk a vöröshagymát, átzúzzuk a fokhagymát, a szikkadt zsemléket szétcsipkedjük, tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. Mindent hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű