1 kg nem sovány darált hús (lehet vegyesen marha és sertés is)
1 tojás
1/2 kávéskanál só
1/2 kávéskanál bors
pirospaprika
vegeta
3 gerezd fokhagyma finomra vágva
1 fej vöröshagyma finomra vágva
4 szelet áztatott, kicsavart kenyér
A sütőt 200°-ra előmelegítjük, a nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk.
A kenyérszeleteket megáztatjuk és jól kicsavarjuk, a hagymát, fokhagymát megdinszteljük, hagyjuk kihűlni.
Összeállítjuk a fasírtot: a darált húst elkeverjük a sóval, borssal, a kétféle dinsztelt hagymával, tojással, áztatott kenyérrel, adunk hozzá kevés piros paprikát, Vegetát, majd alaposan összedolgozzuk. Kb 22x12 cm-es veknit formálunk belőle. Meghempergetjük zsemlemorzsában, kicsit rálapogatjuk és a tepsire helyezzük. Tehetünk rá néhány szelet füstölt szalonnát egyik oldalán bevagdalva.
50-55 perc alatt megsül
A burgonyát hasábokra vágjuk. A burgonyát forró olajban pirosra sütjük. A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben a zsíron a csíkokra vágott szalonnát, üvegesre pirítjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőkészítés A káposztát és a tisztított vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, összekeverjük, lesózzuk, fél óráig állni hagyjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát apr...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes1. 0,5 kg darált lapockát kevés olajon lepirítottam, és a következő dolgokkal ízesítettem: fehér bors, szerecsendió, petrezselyem, és halak fűszerkeverék (nagyon finom- Kotányi)....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát összenyomjuk, néhány csepp olajjal elkeverjük, és a péppel megkenjük a húsokat. Elkészítjük a bundát, azaz leresz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű