menu

Családireceptkönyv.hu

Egyben sült fasírt


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg nem sovány darált hús (lehet vegyesen marha és sertés is)
1 tojás
1/2 kávéskanál só
1/2 kávéskanál bors
pirospaprika
vegeta
3 gerezd fokhagyma finomra vágva
1 fej vöröshagyma finomra vágva
4 szelet áztatott, kicsavart kenyér


Elkészítés:


A sütőt 200°-ra előmelegítjük, a nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk.
A kenyérszeleteket megáztatjuk és jól kicsavarjuk, a hagymát, fokhagymát megdinszteljük, hagyjuk kihűlni.
Összeállítjuk a fasírtot: a darált húst elkeverjük a sóval, borssal, a kétféle dinsztelt hagymával, tojással, áztatott kenyérrel, adunk hozzá kevés piros paprikát, Vegetát, majd alaposan összedolgozzuk. Kb 22x12 cm-es veknit formálunk belőle. Meghempergetjük zsemlemorzsában, kicsit rálapogatjuk és a tepsire helyezzük. Tehetünk rá néhány szelet füstölt szalonnát egyik oldalán bevagdalva.
50-55 perc alatt megsül

Egyben sült fasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szabina
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A burgonyát hasábokra vágjuk. A burgonyát forró olajban pirosra sütjük. A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben a zsíron a csíkokra vágott szalonnát, üvegesre pirítjuk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Parasztos káposztás sült csülök cserépedényben!
Parasztos káposztás sült csülök cserépedényben!

Előkészítés A káposztát és a tisztított vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, összekeverjük, lesózzuk, fél óráig állni hagyjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát apr...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Lapocka - Töltött krumpli
Lapocka - Töltött krumpli

1. 0,5 kg darált lapockát kevés olajon lepirítottam, és a következő dolgokkal ízesítettem: fehér bors, szerecsendió, petrezselyem, és halak fűszerkeverék (nagyon finom- Kotányi)....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mátrai borzaska
Mátrai borzaska

A húst kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát összenyomjuk, néhány csepp olajjal elkeverjük, és a péppel megkenjük a húsokat. Elkészítjük a bundát, azaz leresz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk