Családireceptkönyv.hu

Tejszínes mustáros karaj, a husi omlós, a szósz ínyc


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg sertéskaraj
1 evőkanál mustár
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
friss zöldpetrezselyem
só, bors

Elkészítés:


A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy hőálló edénybe. A tejfölt, a mustárt, a tejszínt, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet összekeverjük, leöntjük vele. 180 fokon sütjük 20 percig, de néha megforgatjuk, majd kínálhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hús megpuhul és fincsi lesz, a szósz pedig krémes és ízletes, ezt a receptet csak ajánlani tudom.

Tejszínes mustáros karaj, a husi omlós, a szósz ínyc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fasírt
Fasírt

A. darálthúst egy tálba teszem, 2db. kinyomkodott zsemlét hozzáadok, 1db. tojást, sót, borsot, zúzott fokhagymát, vegetát, pirospaprikát. Ezeket összegyúrom, majd kerek gombócoka...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Tejfölös-füstölt sajtos karajszeletek
Tejfölös-füstölt sajtos karajszeletek

A sertéskarajt fél cm vastagságúra szeleteljük és egy tepsibe helyezzük. Megszórjuk sóval, őrölt borssal és delikáttal. Kevés olajat locsolunk rá és egy pici vízzel felengedjük....

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Tormás őzgerinc
Tormás őzgerinc

A húst egy éles késsel jó apróra felvágom, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a tejszínt, a tojást, a petrezselyemzöldet, a tormát, sózom, borsozom és alaposan összekeverem. Egy ő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Húsgombóc tejfölmártásban nokedlivel
Húsgombóc tejfölmártásban nokedlivel

Elkészítés A gombóchoz valókat jól összedolgozzuk, vizes kézzel dió nagyságú gombócokat készítünk, és egy tányéron, vagy deszkán félretesszük, elkészítjük a mártást. Olajon megdi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk