menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás sült, rizi-bizi


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,2 kg lapocka
1 fej fokhagyma

bors
1 csomag Kotányi sült oldalas fűszerkeverék
1 kanál paradicsomsűrítmény
zsír

Elkészítés:


A húst nagyobb darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük. Borsozzuk, majd egy mélyebb tepsire rakjuk. Rászeletelünk fokhagymát, teszünk alá 3 evőkanál zsírt, és kb 1,5 dl vizet. Letakarjuk alufóliával, berakjuk a sütőbe 220 fokon kb 1,5 órára, Ha megpuhult a fólia alatt, akkor beszórjuk a fűszerkeverékkel, és minkét oldalán kb 15-15 percig pirítjuk fólia nélkül. A szaftot kiszedjük a tepsiből, teszünk hozzá egy kanál paradicsomsűrítményt, fűszerezzük, borssal, rozmaringgal, és kiforraljuk. A húsmellé kínáljuk

Fokhagymás sült, rizi-bizi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött dagadó rántott krumplival
Töltött dagadó rántott krumplival

A dagadót éles késsel óvatosan felszúrjuk. Kívül-belül enyhén átsózzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük, egy fakanálnyi zsírban megdinszteljük. A sertésmájat ledaráljuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Göngyölt karaj krémsajtos töltelékkel
Göngyölt karaj krémsajtos töltelékkel

A hegyes erős paprikát és a szalonnát apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk a chili pehellyel és a grill fűszerrel. A karajszeleteket megkenjük a krémsa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült oldalas, ahogy nagyanyáink készítették  Í
Sült oldalas, ahogy nagyanyáink készítették Í

Elsőként az oldalast vágjuk fel a csontok mentén tetszés szerinti darabokra. A magam részéről a vastagabb részeknél csontonként darabolom, ahol vékonyabb az oldalas, ott két csontr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Zöldborsós tejszínes tészta
Darált - Zöldborsós tejszínes tészta

1. A tésztához való vizet forrni tesszük. 2. Az olajon kicsit megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk a húst. 3. Sózzuk, borsozzuk, és egyenletesen megpirítjuk. 4. Kevés v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk