hurka
Szobahőmérsékletű hurkát megszurkáltam, jénaiban kis vizet öntöttem alá, 175 EM sütőbe toltam. Külön tálkában vizet is tettem a sütőbe.
30 perc sütés FN.
Fordítás után még 10 perc ua hőfokon FN
Finom lett, egy kicsit kidurrant, de nem folyt szét.
Tán még 10 perc sütés kell (nagyon kicsit "dzsamás", de lehet, hogy ez a hurka miatt van (nem a piros púpostól vettem, mindenféle tartósító, stb van benne.)
Erősen sós vízben, pár gerezd fokhagymával, jó puhára főzöm a szalonnát, majd fokhagymával és pirospaprikával bekenem. A főzőlevet elhasználtam karfiolleveshez, nem rontotta el.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús szeleteket sózom,borsozom és kevés fokhagymával szórom. Sütőben sütöm.Kevés vizet öntök alá és alufóliával letakarom. Amint a hús megpuhult ,leveszem a fóliát és zsírjában...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk paradicsompürét, a k...
Elkészítési idő: 60m Nehézség: Könnyű