12 szelet karaj-kiklopofolni vékonyra,
12 szelet bacon szalonna,
Kb. 3dl tejföl,
vaj,
olaj,
Kb. 1 dl. víz,
30 dkg. reszelt sajt,
só, bors, őrölt kömény, fűszerpaprika, petr. zöld, -ízlés szerint.
Egy nagyobb tepsit kikentem vajjal.
Egy tálban összekevertem a lisztet a fűszerekkel az apróra vágott petr. zölddel.
A bacon szalonnával kibéleltem a tepsit, majd a lisztes keverékben megforgatott karajszeleteket rátettem a szalonnákra.
A husit megkentem bőven tejföllel majd meglocsoltam egy kis olajjal, és öntöttem alá kb. 1 dl. vizet.
Megszórtam bőven reszelt sajttal és őrölt fehér borssal.
Befóliáztam a tepsit és a sütőbe tettem, kb. 40 perc múlva levettem a fóliát és aranybarnára sütöttem.
Alul van a bacon szalonna ami szépen rásül a húsra, a tejföl és a sajt-isteni íze lett. Készült hozzá sült krumpli és tört burgonya.
Jó étvágyat kívánok!
A karajokat kiklopfoljuk, majd az egyik felét bemustározzunk, 1 szelet füstölt tarját rakunk rá, majd félbe hajtjuk és összetűzzük. A külső felét megsózzuk és lisztbe forgatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát fehéredésig sütjük, és kivesszük. 2. A visszamaradt olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospapr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket vékony hasábokra vágom, a paprikát csíkokra, az újhagyma fehér részét 4-5 centis darabokra, a zöldjét pedig apróra. Bekeverem a máz alapját: egy keverőtálba öntöm az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból sűrű palacsintatésztát készítünk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a bacon csíkokat és pirosra sütjük. Rákanalazzuk a palacsintatésztát és a tésztát is pirosra sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű