12 szelet karaj-kiklopofolni vékonyra,
12 szelet bacon szalonna,
Kb. 3dl tejföl,
vaj,
olaj,
Kb. 1 dl. víz,
30 dkg. reszelt sajt,
só, bors, őrölt kömény, fűszerpaprika, petr. zöld, -ízlés szerint.
Egy nagyobb tepsit kikentem vajjal.
Egy tálban összekevertem a lisztet a fűszerekkel az apróra vágott petr. zölddel.
A bacon szalonnával kibéleltem a tepsit, majd a lisztes keverékben megforgatott karajszeleteket rátettem a szalonnákra.
A husit megkentem bőven tejföllel majd meglocsoltam egy kis olajjal, és öntöttem alá kb. 1 dl. vizet.
Megszórtam bőven reszelt sajttal és őrölt fehér borssal.
Befóliáztam a tepsit és a sütőbe tettem, kb. 40 perc múlva levettem a fóliát és aranybarnára sütöttem.
Alul van a bacon szalonna ami szépen rásül a húsra, a tejföl és a sajt-isteni íze lett. Készült hozzá sült krumpli és tört burgonya.
Jó étvágyat kívánok!
1. Minden zöldséget tisztítunk, nagyobb darabokra vágjuk. A húst felszeleteljük. 2. Egy nagy és mély tepsit előkészítünk. Beletesszük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst kiklopfoljuk. 2. Zsírban hirtelen pirosra sütjük. 3. Kitesszük, beletesszük a zsírba a hagymát kockára vágva, fokhagymát reszelve. 4. 2 ek paradicsom, paprika...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy lábosba helyezzük bele a csülköt, és dobáljuk rá az újhagymát, hagymát, sárgarépát és a fokhagyma-gerezdeket. Majd szórjuk rá az egész fekete borsot, babérlevelet, és sózz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. 2. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. 3. Mikor zsírj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű