Családireceptkönyv.hu

Húsgolyók gombás mártásban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húsgombóchoz

80 dkg darált sertéshús
1 nagy hagyma felaprítva
3 ek friss aprított kapor
2 db tojás
¾ csésze zsemlemorzsa
¼ csésze író
1 ek chiliszósz
só, bors
A gombamártáshoz

250 g cremini gomba
4 ek vaj
¼ csésze liszt
¼ csésze fehérbor
½ csésze tejszín
1 csésze húsleves

Elkészítés:


A húsgolyók hozzávalóit tegyük egy tálba, dolgozzuk össze és formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat. Serpenyőbe öntsünk egy kis olajat, tegyük bele a golyókat és süssük át. Ha elkészültek, vegyük ki a golyókat a serpenyőből és a helyükre tegyük a vajat és szórjuk rá a felaprított gombát. 5 perc párolás után szórjuk meg liszttel a gombát, kevergessük, majd öntsük rá a bort, a tejszínt és a húslevet. Főzzük nagyjából 10 percig, majd ha kezd kissé besűrűsödni, tegyük bele vissza a húsgolyókat. Főzzük további 2 percig, tálaláskor pedig szórjuk meg egy kis petrezselyemmel vagy kaporral, és krumplipürével kínáljuk.

Húsgolyók gombás mártásban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
PÁCOLT SERTÉSKARAJ SÜTŐBEN
PÁCOLT SERTÉSKARAJ SÜTŐBEN

Eloszor elkeszitem a pácot. A hagymat kockakra vagom. A fokhagymat atpreselem fokhagyma preselon. Egg nagyobb talban beleteszem a Piros Aranyat,mustart,preselt fokhagymat,a felk...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bedő
Sonkás omlett
Sonkás omlett

A tojást sóval, tejjel és liszttel jól elkeverjük. Az apróra vágott sonkát hozzákeverjük. Az így elkészített tésztát 4 részre osztjuk, és forró palacsintasütőben mindegyiket külö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Stefánia vagdalt kolbásszal töltve - OK
Darált - Stefánia vagdalt kolbásszal töltve - OK

1. A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. 2. A zsemléket  áztasd tejbe,  majd jól nyomkodd ki; végül a hagymával, valamint az elhabart tojásokkal együtt add...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fasírozott
Fasírozott

A hozzávalókat összegyúrjuk, és egy órát pihentetjük, hogy a lenmagpehely megdagadjon. Kóstoljuk meg, és ha szükséges még ízesítsünk utána. Zsírban való kisütés előtt formázzunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk