A húsgombóchoz
80 dkg darált sertéshús
1 nagy hagyma felaprítva
3 ek friss aprított kapor
2 db tojás
¾ csésze zsemlemorzsa
¼ csésze író
1 ek chiliszósz
só, bors
A gombamártáshoz
250 g cremini gomba
4 ek vaj
¼ csésze liszt
¼ csésze fehérbor
½ csésze tejszín
1 csésze húsleves
A húsgolyók hozzávalóit tegyük egy tálba, dolgozzuk össze és formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat. Serpenyőbe öntsünk egy kis olajat, tegyük bele a golyókat és süssük át. Ha elkészültek, vegyük ki a golyókat a serpenyőből és a helyükre tegyük a vajat és szórjuk rá a felaprított gombát. 5 perc párolás után szórjuk meg liszttel a gombát, kevergessük, majd öntsük rá a bort, a tejszínt és a húslevet. Főzzük nagyjából 10 percig, majd ha kezd kissé besűrűsödni, tegyük bele vissza a húsgolyókat. Főzzük további 2 percig, tálaláskor pedig szórjuk meg egy kis petrezselyemmel vagy kaporral, és krumplipürével kínáljuk.
Eloszor elkeszitem a pácot. A hagymat kockakra vagom. A fokhagymat atpreselem fokhagyma preselon. Egg nagyobb talban beleteszem a Piros Aranyat,mustart,preselt fokhagymat,a felk...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: KözepesA tojást sóval, tejjel és liszttel jól elkeverjük. Az apróra vágott sonkát hozzákeverjük. Az így elkészített tésztát 4 részre osztjuk, és forró palacsintasütőben mindegyiket külö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. 2. A zsemléket áztasd tejbe, majd jól nyomkodd ki; végül a hagymával, valamint az elhabart tojásokkal együtt add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, és egy órát pihentetjük, hogy a lenmagpehely megdagadjon. Kóstoljuk meg, és ha szükséges még ízesítsünk utána. Zsírban való kisütés előtt formázzunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű