60-80 deka sertéslapocka,
15-20 deka vöröshagyma,
1 evőkanálnyi piros paprika,
1 deci paradicsomlé,
1 gerezd fokhagyma,
só,
4-5 zöldpaprika,
étolaj,
2 deci tejföl,
1 evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem.
Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, elkeverjük benne a piros paprikát és beletesszük a kisujjnyi hosszúságúra és késhátnyi vastagra vágott húsmetéltet s kissé lepörköljük. Aztán megsózzuk, paradicsommal és 2 deci vízzel feleresztjük és fedő alatt pároljuk. Hozzátesszük még a szétnyomott gerezd fokhagymát is.
Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a finom metéltre vágott zöldpaprikát, a 2 deci tejfölt és 1 evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselymet. Ezzel aztán puhára pároljuk.
Galuskával vagy burgonyával tálaljuk.
a húst szeleteljük kicsi kiklopfoljuk elkészitjük a lisztet // liszt .+só+bors+pirospaprika +átpréselt fokhagyma zsiradék a sütéshez minden szelet húst kicsit elősütjük...
Elkészítési idő: 60A hóst ki kloffolom egy neylon zacskban. Mind két oldalukat megsózom. Lisztbe, majd tojásba, és ismét lisztbe forgatom
Elkészítési idő: 60