Családireceptkönyv.hu

Mézes-gyömbéres karaj


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1,5 kg csontos sertéskaraj
- 4 ek. méz
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 db hüvelykujjnyi gyömbér
- frissen őrölt borskeverék
- só

Elkészítés:


A csontos karajt egészben hagyjuk és készítünk rá egy pácot. 4 ek. mézet keverjünk össze 1 hüvelyujjnyi megtisztított, lereszelt gyömbérrel és 6 gerezd zúzott fokhagymával.
Első lépésben a karajt sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Nálunk ez kb. 1 tk. só volt és 10 tekerésnyi frissen őrölt bors volt.
Majd egy tűzálló tepsibe tesszük a húst és bekenjük minden oldalát alaposan a fent elkészített páccal.
Ha van időtök, akkor egy éjszakát pihentessétek a hűtőben a húst, ha pedig nincs, akkor irány a sütő 140 °C-on 3 órányi lassú sütés kezdődik.

Trükkök, tippek, praktikák:


Köretként rozmaringos burgonyát készítettem a húshoz. Semmi extra. Megmossuk a krumplit, nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és friss rozmaringgal megszórjuk és egy kis libazsírral meglocsoljuk. A hús sütésének utolsó órájában betesszük egy külön tálban mellé sülni és elkészül a köret is, mire megsül a hús.

Mézes-gyömbéres karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kenőmájas
Kenőmájas

Szalonnát, húst főzni.Amikor megfőtt beletenni a májat , kicsit főzni (amikor kettévágva belül kicsit rózsaszin a máj, akkor jó),Abálólében kicsit állni hagyni. le kell darálni fi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Bakonyi sertésborda - OK
Karaj - Bakonyi sertésborda - OK

1. A sertésbordákat húsverővel kissé kiveregetjük (de ne túl vékonyra!), megsózzuk, a lisztbe mártott bordákat zsíron világosra sütjük, lábasba rakjuk, a visszamaradt zsírban megpi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sörben sült füstölt csülök
Sörben sült füstölt csülök

1. A vöröshagymát negyedeltem, a fokhagymagerezdeket feleztem. A sörbe belekevertem 5-6 evőkanál mustárt, kevés sót és borsot, valamint 2 gerezd fokhagymát apróra vágva. 2. A tál...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Sertés pörkölt nokedlival
Sertés pörkölt nokedlival

a sertés húst felkockázzuk és a vöröshagymát felkockázzuk és az olajhon megpároljuk...beletesszük a húst és öt percig pároljuk majd megszórjuk pirospaprikával felöntjük annyi vízze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk