menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi húsos golyók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált hús
2 ek zsemlemorzsa
1 tojás

bors
pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
Gombapaprikáshoz:
25 dkg szeletelt gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
fél dl olaj
pirospaprika
fél kis poharas tejföl
1 ek liszt

bors
1 paprika
1 paradicsom

Elkészítés:


A gombócok hozzávalóiból, az olaj kivételével, összeállítjuk a húsos masszát, melyből kis golyókat formálunk és forró olajban kisütjük.
A paprikáshoz a hagymát apróra vágjuk, megmelegítjük az olajat, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát, majd hozzáadunk 1 kk pirospaprikát és a szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szeletelt paprikát és paradicsomot. Amikor a gomba megpuhult akkor a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk.

Bakonyi húsos golyók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bedő
Gombás töltött sertésborda
Gombás töltött sertésborda

15 dkg gombát és a metélőhagymát kockákra, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Hozzáadjuk a habosra kevert tojást, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk. Közben a hú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Szűz - Hagymás-tarjás szűzérme krumpliágyon
Szűz - Hagymás-tarjás szűzérme krumpliágyon

1. A krumplit sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. 2. A szűzérmét 4-5 centi átmérőjű vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. 3. A szeletek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Párizsiasan sült karaj-másképpen.
Párizsiasan sült karaj-másképpen.

A karajszeletejet klopfolom majd sózom, borsozom. A tojásokat felütöm, beleteszem a fűszerkeveréket, petrezselyezöldet, és felverem. Majd teszek bele annyi lisztet, hogy sűrű toj...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ínycsiklandó sertéskaraj ragu
Ínycsiklandó sertéskaraj ragu

A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A húst megmossuk és felkockázzuk, majd 3-4 percen át pirítjuk a hagymával. Mikor feldobja a lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk