Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ketchupos karaj


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húshoz:

1,5 dl házi ketchup
40 dkg sertéskaraj vékonyan szeletelve
só, bors
4-5 gerezd fokhagyma szeletekre vágva
olívaolaj a tál kenéséhez


A zöldségkörethez:

2 ek. olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma karikákra vágva
2 sárgarépa (vagy egy gigászi ) kockázva
1 karalábé kockázva
2 ek. aprított, friss petrezselyemzöld

Elkészítés:


A hússzeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk. A hőálló tálunk vagy tepsink alját kiolajozzuk, majd néhány teáskanál ketchuppal is megkenjük. Ráfektetjük a húsokat, vékonyan a tetejükre szeljük a fokhagymát, majd megkenjük őket a maradék ketchuppal. Egy cseppnyi vízzel felöntjük a tálat, majd alufóliával letakarjuk és a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg meg nem puhulnak, utána a fóliát levéve pirítjuk még őket.

A zöldségeket előkészítjük, majd az olívaolajon először megdinszteljük a hagymakarikákat és utána hozzáadjuk a többi zöldséget is. Sózzuk és a petrezselyemzölddel ízesítjük. Hagyjuk, hogy egy kicsit megpiruljanak a zöldségkockák, majd 1 dl vizet öntünk a köretünkre és fedő alatt, néha megkeverve puhára pároljuk.

Ketchupos karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Paradicsomos-mozzarellás sertésszűz
Paradicsomos-mozzarellás sertésszűz

A húst megmossuk, megtöröljük, ha szükséges, lehártyázzuk, majd nagyjából 1,5 cm-es szeletekre vágjuk (így 8-10 szeletet kapunk). Besózzuk és borsozzuk mindkét oldalát, és bedö...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Fasírt másként
Fasírt másként

A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kocsonya
Kocsonya

Először a húst tesszük egy 8-10 literes lábosba, mikor felforrt, leszedjük a habját, és beletesszük a többi hozzávalót. Lassú-nagyon lassú- tűzön addig főzzük, amíg le nem jön a hú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar HAGYMÁS ROSTÉLYOS
HAGYMÁS ROSTÉLYOS

A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, apróra vágott fokhagymával és olajba mártva lerakjuk porcelántálba. Hűtőszekrénybe tesszük legalább egy éjjelre. A nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk