500 gr darált hús
12,5 dkg rizs (1 zacskó)
1 db tojás
1 db közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
pirospaprika
reszelt sajt
1 db Bolognai alap
A darált húst, a nyers rizst, az apróra vágott hagymát, az összenyomott fokhagymát a tojással és a fűszerekkel összekeverjük. A keverékből kanál segítségével gombócokat formázunk (kb. 18). Gyenge forrásban levő vegetás vízben 30 perc alatt megfőzzük a gombócokat. A főzővízből 2,5 merőkanálnyit kiveszünk és abban folyamatos kevergetés mellett feloldjuk a bolognai alapot.
Felcsíkozzuk a húst és kevès olajon megpirítjuk a vöröshagymát, fokhagymàt. Ha már szép üvegesre pirult, akkor jöhet rá a hús. Fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk a pirospapriká...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA karajszeleteket sózzuk,borsozzuk,grill fűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük. A paradicsomot, paprikákat, lila hagymát, újhagymát vékony szeleteke vágjuk. A hússze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A káposztalevél vastag szárrészét kivágjuk. 2. A darált húst tálba tesszük, a rizst félpuhára pároljuk, hűlni hagyjuk. 3. Az egyik hagymát apró kockára vágjuk, kevés zsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMaradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítette...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes