50 dkg sertésdagadó,50 dkg savanyú káposzta,zsír,1 nagyobb
fej vöröshagyma,3 gerezd fokhagyma,só,2 db babérlevél,10 dkg füstölt
szalonna kisütött zsírja,őrölt bors,majoranna,őrölt pirospaprika,kevés zsírból és lisztből készített vékony rántás,tejföl a tálaláshoz.
A szalonna zsírját kiolvasztjuk, ha kevés, akkor még teszünk hozzá zsírt.
A zsíron üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát, rádobjuk a kockára vágott
dagadót,és addig kevergetjük, míg kifehéredik.Ezután adjuk hozzá a zúzott
fokhagymát és a fűszereket (az őrölt paprikát csak a végén), majd felöntjük
kevés vízzel (mint a pörkölthöz szokás)és majdnem puhár főzzük a húst.
Hozzáadjuk a savanyú káposztát, és felöntjük még annyi vízzel,amennyi lével szeretjük, majd együtt,teljes puhulásig főzzük az ételt.
Ha minden megpuhult, akkor zsírból és lisztből készített híg rántást
adunk hozzá,majd jól kiforraljuk.
Tejfölt külön,és (vagy) az étel tetjére is tehetünk.
Friss kenyérrel fogyasztva az igazi.
Megjegyzés:nyáron házilag savanyított káposztából készítem.
Azzal a módszerrel savanyítom, mint a kovászos uborkát.
A húst alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük és kissé kiklopfoljuk. Egy egész nagy tepsit kikenünk olajjal és belefektetjük a húsokat. Meghintjük sóval, borssal. Addig h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húshoz hozzáadom a leírásban említetteket és jól összedolgozom. Sütőpapíron 1 cm vastagságú négyzetet formálok vizes kézzel. A kemény tojásokat ráreszelem 1 rúd/ 3 db + kolbász...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes1. A sertésszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, és olajban kisütjük őket. 2. A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét, majd hozzáadjuk az összepré...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karajszeleteket lapján félbe vágom, de nem vágom végig. Széthajtom, enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom, és felhasználásig hűtőbe teszem. A panírhoz a hozzávalókat egy tálban ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű