menu

Családireceptkönyv.hu

Húsos káposzta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg sertésdagadó,50 dkg savanyú káposzta,zsír,1 nagyobb
fej vöröshagyma,3 gerezd fokhagyma,só,2 db babérlevél,10 dkg füstölt
szalonna kisütött zsírja,őrölt bors,majoranna,őrölt pirospaprika,kevés zsírból és lisztből készített vékony rántás,tejföl a tálaláshoz.

Elkészítés:


A szalonna zsírját kiolvasztjuk, ha kevés, akkor még teszünk hozzá zsírt.
A zsíron üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát, rádobjuk a kockára vágott
dagadót,és addig kevergetjük, míg kifehéredik.Ezután adjuk hozzá a zúzott
fokhagymát és a fűszereket (az őrölt paprikát csak a végén), majd felöntjük
kevés vízzel (mint a pörkölthöz szokás)és majdnem puhár főzzük a húst.
Hozzáadjuk a savanyú káposztát, és felöntjük még annyi vízzel,amennyi lével szeretjük, majd együtt,teljes puhulásig főzzük az ételt.
Ha minden megpuhult, akkor zsírból és lisztből készített híg rántást
adunk hozzá,majd jól kiforraljuk.
Tejfölt külön,és (vagy) az étel tetjére is tehetünk.

Friss kenyérrel fogyasztva az igazi.

Megjegyzés:nyáron házilag savanyított káposztából készítem.
Azzal a módszerrel savanyítom, mint a kovászos uborkát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Cha gio - vietnámi tavaszi tekercs
Cha gio - vietnámi tavaszi tekercs

Forró vízbe beáztatom az üvegtésztát. Közben gépben felaprítom a hagymát, fokhagymát. Lereszelem a sárgarépát. Felaprítom a nyers garnélát. Egy tálban összekeverem a töltelék össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai sült oldalas
Kínai sült oldalas

Az oldalast egy kevés vízben gyömbérrel, fokhagymával és egy vöröshagymával egy óra alatt puhára főzzük. A szójaszószt mézzel elkeverjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, pár csepp cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Baconos hústekercs
Baconos hústekercs

Összevágjuk apró kockákra a sajtokat (vagy ha egészben vettük, akkor káposzta reszelőn lereszeljük), a csemege uborkát, a petrezselyem zöldet, villával összetörjük a főtt tojást, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Natúr szelet
Natúr szelet

A lapockát felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. Felforrósított olajon mindkét felén hirtelen megsütjük. Friss salátával, joghurtos öntettel kínáljuk.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk