1 kg darált sertéshús (vagy fele marha)
1 db Tojás
2 db kissebb burgonya
20 dkg Feta sajt
3-4 gerezd foghagyma
1 fej vöröshagyma
Kb.: 8 vékony szelet bacon szalonna
Só, bors, pirospaprika, mustár, petrezselyem, vaj a forma kikenéséhez
A darált húst összekeverem a tojással, fûszerezem, belereszelem a hagymát, foghagymát és a hámozott, nyers burgonyát is. Belerakom az apróra vágott petrezselymet és jól összedolgozom.
A kenyérformát, vagy ôzgerincformát kivajazom, kibélelem a baconnal.
Erre simítom a húsmassza felét, rámorzsolom a feta sajtot aztán a hús másik felével szépen beborítom, lelapítgatom és a kiálló bacon szeletekkel betakargatom.
Alsó-felsô sütéssel, kb.: 180 fokon megsütöm. Az én sütômnél ez olyan 40 perc.
Nem kell megijedni, sütés közben elég sok szaftot ereszt. Amit két-háromszor is leöntök róla, felfogom egy kissebb edényben.
A szaftot külön felteszem fôni, 1-2 kanál liszttel besûrítem, utánfûszerezem egy kis reszelt szerecsendióva, sóval, borssal. Beleöntök 2dl tejszínt vagy tejfölt és még 2-3 percig fôzöm. Nagyon finom mártás a fasírthoz.
Petrezselymes burgonyával tálalom.
Először is a fej káposztát előfőzzük, majd ha már kihűlt, előkészítjük a töltéshez: leveleire bontjuk, a levelek erős torzsarészét kimetsszük, a leveleket félbe, vagy ha nagyon nag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tarját felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk, mustárral bekenjük, állni hagyjuk. 2. A sonkát felszeleteljük, a sajtot lereszeljük. 3. A hagymát felkarikázzuk, a fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paprikákat, kolbászt és a lila hagymát apró kockákra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott paprikákat, kolbászt és lila hagymát elkeverjük a macisajttal,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűa karajt megtisztitjuk -ha van rajta hártyás rész ,azt levágjuk - keresztben,körülbelül ujjnyi vastag csikokra vágjuk,de vigyázzunk ,ne vágjuk át teljesen hanem inkább zsebszerű...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Közepes