Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gazdag hústekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60-70 dkg sertéskaraj, 30 dkg sertéscomb, 1 zsemle, 4 tojás, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyem zöld

Elkészítés:


A karajt 1 cm vastagon, körbe haladva vágjuk, addig, míg a közepéig érünk és egy nagy szelet húst kapunk. Kevés olajjal megkent alufóliára terítjük, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával. 3 tojást felverünk, megsózzuk és összevegyítjük az apróra vágott petrezselyem zölddel. Forró telfonserpenyőben 2 tojáslepényt sütünk és a húst betakarjuk vele. A combot ledaráljuk, összevegyítjük a vízben áztatott és kiszorított zsemlével, az összetört fokhagymával és a felvert tojással. Sóval, borssal és kevés fűszerpaprikával fűszerezzük a masszát és a tojáslepényre simítjuk. A húst a szélesebbik felén szorosan feltekerjük, becsavarjuk az alufóliába és egy tepsibe rakjuk. 2-3 dl vizet öntünk alája és forró sütőben 40 percig pároljuk. Ekkor kicsomagoljuk az alufóliából és pirulni hagyjuk. Szeletekre vágva, melegen bármilyen körettel tálalhatjuk vagy pedig hidegen, ünnepi hidegtálak részeként.

Gazdag hústekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sertéskaraj szójával és zöldhagymával
Sertéskaraj szójával és zöldhagymával

A karajt tisztítsuk meg a hártyáktól és főzzük kb 15 percet Knorr-kockás vízben. A még forró karajt áztassuk be a szójaszósz felébe és a borba. Süssük át a hús olajon úgy,...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mandulás sertéskaraj grillezett zöldségekkel
Mandulás sertéskaraj grillezett zöldségekkel

A grillzöldségeket felvágom, miközben az olaj melegszik a serpenyőben. Először a sárgarépát szeletelem, majd felkockázom és a serpenyőbe rakom, mert ez az zöldség a legkeményebb. P...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egyben sült fűszeres karaj (Sóbors)
Egyben sült fűszeres karaj (Sóbors)

A megmosott húst alaposan dörzsöljük be sóval és borssal, majd forró serpenyőben, kevés olajon minden oldalán adjunk egy kis színt a húsnak. A páchoz 4 evőkanál olajhoz adjuk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sajttal-sonkával töltött karaj
Sajttal-sonkával töltött karaj

A húst úgy szeleteljük fel, hogy két szelet legyen egyben /nyitott szelet/, ezután kissé kiverjük, sózzuk, majd hideg tejjel leöntjük, hogy ellepje, lefedjük, és másnapig h...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk