60-70 dkg sertéskaraj, 30 dkg sertéscomb, 1 zsemle, 4 tojás, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyem zöld
A karajt 1 cm vastagon, körbe haladva vágjuk, addig, míg a közepéig érünk és egy nagy szelet húst kapunk. Kevés olajjal megkent alufóliára terítjük, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával. 3 tojást felverünk, megsózzuk és összevegyítjük az apróra vágott petrezselyem zölddel. Forró telfonserpenyőben 2 tojáslepényt sütünk és a húst betakarjuk vele. A combot ledaráljuk, összevegyítjük a vízben áztatott és kiszorított zsemlével, az összetört fokhagymával és a felvert tojással. Sóval, borssal és kevés fűszerpaprikával fűszerezzük a masszát és a tojáslepényre simítjuk. A húst a szélesebbik felén szorosan feltekerjük, becsavarjuk az alufóliába és egy tepsibe rakjuk. 2-3 dl vizet öntünk alája és forró sütőben 40 percig pároljuk. Ekkor kicsomagoljuk az alufóliából és pirulni hagyjuk. Szeletekre vágva, melegen bármilyen körettel tálalhatjuk vagy pedig hidegen, ünnepi hidegtálak részeként.
A sertéscsülköt megtisztítjuk, megmossuk. A káposztát hideg vízzel átöblítjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymába beleszúrjuk a két szegfűszeget, a fokhagymát apróra...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA csülköt az összes hozzávalóval feltesszük főni, addig főzzük, míg a csülök leválik a csontjáról. Ezután nagyon apró darabokra vagdaljuk a csülköt, teszünk hozzá 1 merőkanál abal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát, a sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, összevágjuk. A húst felszeleteljük. A hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, ezt követően hozzáadjuk a zöldségeket é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra, a húst, a szalonnát, a sonkát, a csemege uborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst, sózz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű