60-70 dkg sertéskaraj, 30 dkg sertéscomb, 1 zsemle, 4 tojás, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyem zöld
A karajt 1 cm vastagon, körbe haladva vágjuk, addig, míg a közepéig érünk és egy nagy szelet húst kapunk. Kevés olajjal megkent alufóliára terítjük, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával. 3 tojást felverünk, megsózzuk és összevegyítjük az apróra vágott petrezselyem zölddel. Forró telfonserpenyőben 2 tojáslepényt sütünk és a húst betakarjuk vele. A combot ledaráljuk, összevegyítjük a vízben áztatott és kiszorított zsemlével, az összetört fokhagymával és a felvert tojással. Sóval, borssal és kevés fűszerpaprikával fűszerezzük a masszát és a tojáslepényre simítjuk. A húst a szélesebbik felén szorosan feltekerjük, becsavarjuk az alufóliába és egy tepsibe rakjuk. 2-3 dl vizet öntünk alája és forró sütőben 40 percig pároljuk. Ekkor kicsomagoljuk az alufóliából és pirulni hagyjuk. Szeletekre vágva, melegen bármilyen körettel tálalhatjuk vagy pedig hidegen, ünnepi hidegtálak részeként.
A karajt tisztítsuk meg a hártyáktól és főzzük kb 15 percet Knorr-kockás vízben. A még forró karajt áztassuk be a szójaszósz felébe és a borba. Süssük át a hús olajon úgy,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA grillzöldségeket felvágom, miközben az olaj melegszik a serpenyőben. Először a sárgarépát szeletelem, majd felkockázom és a serpenyőbe rakom, mert ez az zöldség a legkeményebb. P...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA megmosott húst alaposan dörzsöljük be sóval és borssal, majd forró serpenyőben, kevés olajon minden oldalán adjunk egy kis színt a húsnak. A páchoz 4 evőkanál olajhoz adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst úgy szeleteljük fel, hogy két szelet legyen egyben /nyitott szelet/, ezután kissé kiverjük, sózzuk, majd hideg tejjel leöntjük, hogy ellepje, lefedjük, és másnapig h...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű