Családireceptkönyv.hu

Rakott hús gombával -spenóttal töltve _hideg tál


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
6 szelet csont nélküli kara
j só, bors,
liszt
2 tojás,
20-25 deka reszelt sajt
20 deka bacon

Töltelék-gombával:

30 deka gomba
1 kis fej vöröshagyma,
1-2 gerezd fokhagyma
0,5-1 tv paprika
olaj
só, bors
bazsalikom
nagyon pici szerecsendió
3 tojás

Spenótos töltelék:
Töltelék:
½ kg spenót
1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 ek olaj
1 ek tejföl,
2 tojás
1 ek liszt
só bors

Elkészítés:


Töltelék elkészítése (gombás):
A gombát felszeleteljük, a hagymát, paprikát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, egy kevés bazsalikomot, szerecsendiót szórunk rá ( vigyázni, mert nagyon intenzív az íze), majd a 3 tojást ráütjük, egy pillanatig együtt főzzük, csak annyira , hogy a tojás ne folyjon.

Spenótos töltelék elkészítése:

A spenótot megfőzzük és alaposan lecsepegtetjük, majd apróra feldaraboljuk ( semmi víz ne maradjon közte). A fokhagymát is apróra daraboljuk és a spenóttal együtt megfuttatjuk a forró olajon, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt, tojást és a lisztet elkeverjük, ráöntjük a spenótra, egyet rottyantunk rajta és félre húzzuk, hogy hűljön, ezzel töltjük a húst

Összeállítása:

A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a lisztben, tojásban, a reszelt sajtban. Az őzgerinc formát kibéleljük a baconnel, úgy, hogy a végei kilógjanak, erre ráhelyezünk 3 hús szeletet, majd töltjük az előre elkészített töltelékkel . Amikor valamennyire kihűlt a töltelék, (nem kell teljesen, hogy hideg legyen), beleöntjük a panírozott hússal bélelt őzgerincbe, kicsit szórunk rá a kimaradt reszelt sajtból, rárakjuk a fenn maradt 3 szelet már bepanírozott karajt, beborítjuk a kilógó bacon szeletekkel, a tetejére is tegyünk hossz irányba. Lefedjük alufóliával, kb 30-40 percig sütjük az előre felmelegített sütőben 170 fokon, majd levesszük az alufóliát és még 15 percig süssük. Sütés után kis ideig hagyjuk a formában hűlni, azután borítsuk egy tepsire és tegyük vissza a sütőbe, hogy a bacon is megpiruljon.
Amikor kihűlt csomagoljuk alufóliába és tegyük a hűtőbe, másnap nagyon szépen lehet szeletelni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Melegen semmi képen ne szeleteljük, mert széthullik!!
Mind a két fajta nagyon finom.

Rakott hús gombával -spenóttal töltve _hideg tál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Bácskai rizses hús
Bácskai rizses hús

A húst 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és megsózzuk. A finomra vágott hagymát a fele zsírban sárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vizet öntünk rá, és felforraljuk. Rö...

Elkészítési idő: 20+50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Főzelék receptek > Zöl
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Főzelék receptek > Zöl

A karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát kicsit megdinszt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Karajszeletek minden jóval 1 - OK
Karaj - Karajszeletek minden jóval 1 - OK

1. A húst szeletelés után kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. A paprikát felcsíkozzuk, a kolbászt szeleteljük, a sajtot szintén. 3. A hússzelet közepére rakosgatjuk a töltel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbásszal töltött füszeres tarja
Kolbásszal töltött füszeres tarja

A kolbász bőrét lehúzzuk, és 1-2 órára fagyasztóba tesszük. -A tarjába hosszú pengéjű késsel középen vágást ejtünk (akkorát, hogy gond nélkül bele tudjuk tölteni a kolbászt), és b...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk