Hozzávalók:
6 szelet csont nélküli kara
j só, bors,
liszt
2 tojás,
20-25 deka reszelt sajt
20 deka bacon
Töltelék-gombával:
30 deka gomba
1 kis fej vöröshagyma,
1-2 gerezd fokhagyma
0,5-1 tv paprika
olaj
só, bors
bazsalikom
nagyon pici szerecsendió
3 tojás
Spenótos töltelék:
Töltelék:
½ kg spenót
1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 ek olaj
1 ek tejföl,
2 tojás
1 ek liszt
só bors
Töltelék elkészítése (gombás):
A gombát felszeleteljük, a hagymát, paprikát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, egy kevés bazsalikomot, szerecsendiót szórunk rá ( vigyázni, mert nagyon intenzív az íze), majd a 3 tojást ráütjük, egy pillanatig együtt főzzük, csak annyira , hogy a tojás ne folyjon.
Spenótos töltelék elkészítése:
A spenótot megfőzzük és alaposan lecsepegtetjük, majd apróra feldaraboljuk ( semmi víz ne maradjon közte). A fokhagymát is apróra daraboljuk és a spenóttal együtt megfuttatjuk a forró olajon, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt, tojást és a lisztet elkeverjük, ráöntjük a spenótra, egyet rottyantunk rajta és félre húzzuk, hogy hűljön, ezzel töltjük a húst
Összeállítása:
A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a lisztben, tojásban, a reszelt sajtban. Az őzgerinc formát kibéleljük a baconnel, úgy, hogy a végei kilógjanak, erre ráhelyezünk 3 hús szeletet, majd töltjük az előre elkészített töltelékkel . Amikor valamennyire kihűlt a töltelék, (nem kell teljesen, hogy hideg legyen), beleöntjük a panírozott hússal bélelt őzgerincbe, kicsit szórunk rá a kimaradt reszelt sajtból, rárakjuk a fenn maradt 3 szelet már bepanírozott karajt, beborítjuk a kilógó bacon szeletekkel, a tetejére is tegyünk hossz irányba. Lefedjük alufóliával, kb 30-40 percig sütjük az előre felmelegített sütőben 170 fokon, majd levesszük az alufóliát és még 15 percig süssük. Sütés után kis ideig hagyjuk a formában hűlni, azután borítsuk egy tepsire és tegyük vissza a sütőbe, hogy a bacon is megpiruljon.
Amikor kihűlt csomagoljuk alufóliába és tegyük a hűtőbe, másnap nagyon szépen lehet szeletelni.
Melegen semmi képen ne szeleteljük, mert széthullik!!
Mind a két fajta nagyon finom.
A húst 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és megsózzuk. A finomra vágott hagymát a fele zsírban sárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vizet öntünk rá, és felforraljuk. Rö...
Elkészítési idő: 20+50 perc Nehézség: KönnyűA karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát kicsit megdinszt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A húst szeletelés után kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. A paprikát felcsíkozzuk, a kolbászt szeleteljük, a sajtot szintén. 3. A hússzelet közepére rakosgatjuk a töltel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbász bőrét lehúzzuk, és 1-2 órára fagyasztóba tesszük. -A tarjába hosszú pengéjű késsel középen vágást ejtünk (akkorát, hogy gond nélkül bele tudjuk tölteni a kolbászt), és b...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: Közepes