Hozzávalók:
6 szelet csont nélküli kara
j só, bors,
liszt
2 tojás,
20-25 deka reszelt sajt
20 deka bacon
Töltelék-gombával:
30 deka gomba
1 kis fej vöröshagyma,
1-2 gerezd fokhagyma
0,5-1 tv paprika
olaj
só, bors
bazsalikom
nagyon pici szerecsendió
3 tojás
Spenótos töltelék:
Töltelék:
½ kg spenót
1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 ek olaj
1 ek tejföl,
2 tojás
1 ek liszt
só bors
Töltelék elkészítése (gombás):
A gombát felszeleteljük, a hagymát, paprikát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, egy kevés bazsalikomot, szerecsendiót szórunk rá ( vigyázni, mert nagyon intenzív az íze), majd a 3 tojást ráütjük, egy pillanatig együtt főzzük, csak annyira , hogy a tojás ne folyjon.
Spenótos töltelék elkészítése:
A spenótot megfőzzük és alaposan lecsepegtetjük, majd apróra feldaraboljuk ( semmi víz ne maradjon közte). A fokhagymát is apróra daraboljuk és a spenóttal együtt megfuttatjuk a forró olajon, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt, tojást és a lisztet elkeverjük, ráöntjük a spenótra, egyet rottyantunk rajta és félre húzzuk, hogy hűljön, ezzel töltjük a húst
Összeállítása:
A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a lisztben, tojásban, a reszelt sajtban. Az őzgerinc formát kibéleljük a baconnel, úgy, hogy a végei kilógjanak, erre ráhelyezünk 3 hús szeletet, majd töltjük az előre elkészített töltelékkel . Amikor valamennyire kihűlt a töltelék, (nem kell teljesen, hogy hideg legyen), beleöntjük a panírozott hússal bélelt őzgerincbe, kicsit szórunk rá a kimaradt reszelt sajtból, rárakjuk a fenn maradt 3 szelet már bepanírozott karajt, beborítjuk a kilógó bacon szeletekkel, a tetejére is tegyünk hossz irányba. Lefedjük alufóliával, kb 30-40 percig sütjük az előre felmelegített sütőben 170 fokon, majd levesszük az alufóliát és még 15 percig süssük. Sütés után kis ideig hagyjuk a formában hűlni, azután borítsuk egy tepsire és tegyük vissza a sütőbe, hogy a bacon is megpiruljon.
Amikor kihűlt csomagoljuk alufóliába és tegyük a hűtőbe, másnap nagyon szépen lehet szeletelni.
Melegen semmi képen ne szeleteljük, mert széthullik!!
Mind a két fajta nagyon finom.
Előző este beáztatod a füstölt húst. Másnap félig megfőzöd, és hagyod a levében kihűlni. Ha édes káposzta levelekkel készíted, leforrázod őket, hogy a levél megpuhuljon és lehesse...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KönnyűAz olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát, beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, majonnával ízesítjük. Pároljuk, majd ha kívánj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A hús nagyobb egyforma kockákra vágjuk. Megsózzuk, megszórjuk fekete borssal és őrölt köménnyel. Egy tepsiben zsírt forrósítunk majd a hússzeleteket elősütjük. • Az elősütött hú...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűA húst mosd meg, törölgesd meg, és vágd fel körülbelül másfél centis kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és zsiradékon pirítsd aranybarnára. Add hozzá a feldarabolt p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű