Családireceptkönyv.hu

GOMBÁVAL TÖLTÖTT DAGADÓ


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


: 70 dkg sertésdagadó, só, 20 dkg gomba, diónyi vaj, 3 zsemle, tej, 2 tojás, késhegynyi őrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 2-3 ek. olaj.

Elkészítés:


A sertésdagadót felszúrjuk, kívül-belülbelül megsózzuk, és állni hagyjuk. A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük és enyhén megsózva a vajon megpároljuk. A zsemléket hideg vízben, még jobb, ha tejben áztatjuk, majd kicsavarjuk. A párolt gombával meg a tojásokkal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzűkA dagadóba töltjük, a nyílást hústűvel vagy hurkapálcával összetűzzük. Utána a húst olajjal megkenegetve tepsibe fektetjük, és középmeleg sütőben jó 1 óra alatt pirosra sütjük. Tálalás előtt rövid ideig pihentetjük, csak ezután szeleteljük fel. A tölteléket előzetesen félig megpárolt sárgarépával meg zöldborsóval is gazdagíthatjuk.

GOMBÁVAL TÖLTÖTT DAGADÓ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gonda
Sült oldalas
Sült oldalas

Elsőként az oldalast vágjuk fel a csontok mentén tetszés szerinti darabokra. A magam részéről a vastagabb részeknél csontonként darabolom, ahol vékonyabb az oldalas, ott két csontr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zsebes karaj
Zsebes karaj

1. A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecské...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres sertésoldalas
Fűszeres sertésoldalas

A húst leöblítjük, a csontok mentén darabokra vágjuk. A darabokat besózzuk, 4-5 gerezd fokhagymát felszeletelünk, és a húst megtűzdeljük vele. A borsot, köményt, rozmaringot, 2-3...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fügelekvárral sült sertéscomb
Fügelekvárral sült sertéscomb

A sült húshoz A sertéscomb mindkét oldalát besózzuk/borsozzuk. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és nagy lángon körbepirítjuk a húst, majd félretesszük kicsit hű...

Elkészítési idő: 110perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk