menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos káposzta gombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
½ kg sertés darált hús
25 dkg füstölt hús (tarja)
1+ 1/2 kg szálas, savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma

bors
1 db tojás
rizs
füstölthús lé
2 üveg, házi paradicsomlé

A rántáshoz
zsír
liszt
őrölt pirospaprika

Elkészítés:


A savanyú káposztát, ha nagyon sós, akkor mossuk át és tegyük egy fazék aljába. A füstölt húst daráljuk le, keverjük össze a már ledarált sertéshússal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá az egész tojást és a rizst. Készítsük el a gombócokat, amelyeket forgassunk bele lisztbe, és tegyünk a káposzta tetejére. Adjunk hozzá annyi füstölthús levet, amennyi ellepi, és tegyük fel főni. Amikor a káposzta is és a gombócok is megfőttek, rántsuk be, majd öntsük fel a paradicsomlével és jól forraljuk össze.

Paradicsomos káposzta gombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Vadas mártás sertéshússal
Vadas mártás sertéshússal

A zsírt egy nagy lábasba tesszük, erre ráreszeljük a megtisztított, megmosott répákat, hagymát. Én nem szeretem turmixolva, a négy oldalú reszelő citrom reszelőjén szoktam lere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésszűz vincellér  módra
Sertésszűz vincellér módra

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul-felül sütés). A húst lehártyázzuk, majd, ha nagyobb méretű a sertésszűz, hosszában és keresztben is kettévágjuk, azaz 4 darabba. (Ha kisebb,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Legényfogó búbos hús
Legényfogó búbos hús

A combot felszeleteljük, kiklopfoljuk és mind a két oldalát besózzuk, borsozzuk. Kevés zsiradékon elősütjük pár percig mind a két oldalát. Ha mind kisült akkor egy tepsibe letes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Orjaleves
Orjaleves

A húsos csontot langyos vízben jól megmossuk. Feltesszük 2.5 liter hideg vízben főni. Egyenletes lassú tűzön, gyöngyözve főzzük, a keletkező habot szűrőkanállal leszedjük. Kb. 3...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk