Hozzávalók:
½ kg sertés darált hús
25 dkg füstölt hús (tarja)
1+ 1/2 kg szálas, savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
só
bors
1 db tojás
rizs
füstölthús lé
2 üveg, házi paradicsomlé
A rántáshoz
zsír
liszt
őrölt pirospaprika
A savanyú káposztát, ha nagyon sós, akkor mossuk át és tegyük egy fazék aljába. A füstölt húst daráljuk le, keverjük össze a már ledarált sertéshússal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá az egész tojást és a rizst. Készítsük el a gombócokat, amelyeket forgassunk bele lisztbe, és tegyünk a káposzta tetejére. Adjunk hozzá annyi füstölthús levet, amennyi ellepi, és tegyük fel főni. Amikor a káposzta is és a gombócok is megfőttek, rántsuk be, majd öntsük fel a paradicsomlével és jól forraljuk össze.
Recept: a tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborssal ízesítjük. A gombaragut a...
Elkészítési idő:◾️A húst felszúrjuk és beletöltjük a kolbászt. ◾️Minden oldalát bedörzsöljük sóval, borssal és őrölt köménnyel ízlés szerint. ◾️Egy tepsibe vagy sütőedénybe tesszük, amit előző...
Elkészítési idő: 100 percAz apróra vágott vöröshagymát zsiradékon üvegesre pirítjuk.Ezután minden hozzávalót alaposan elkeverünk. Nagyon vékony húspogácsákat formázunk és nagyobbakat, mint a zsömlénk, mer...
Elkészítési idő: