menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi sertésborda


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


8 szelet kicsontozott sertésborda 21/100
40 dkg csiperke gomba 3/100
1 zöldpaprika 1/100
1 paradicsom 1/100
1 nagy fej vöröshagyma 1/100
1-2 gerezd fokhagyma
liszt 9/100
olaj
fűszerpaprika
1-2 ek tejföl 3/100
petrezselyem

Elkészítés:


A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, lisztbe forgatjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát hirtelen elősütjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a nem túl vékonyra szelt gombát, a felkarikázott zöldpaprikát, és a lehéjazott, felkarikázott paradicsomot. Pár percig erős lángon pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadunk 1 dl vizet, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, majd felforraljuk és visszatesszük bele a húst. Fedő alatt, mérsékelt tűzön kb. 40 percig pároljuk, ha levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk. A tejfölt elkeverjük 1 kávésk. liszttel, a mártáshoz adjuk, összeforraljuk. Pertezselyemmel megszórva, külön tejfölt adva hozzá azonnal tálalhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Köretként galuska, párolt rizs, vagy akár rizibizi is illik hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Baranyai karaj
Karaj - Baranyai karaj

1. A karajokat kiklopfoljuk, majd sót, borsot szórunk rájuk, jénaiba tesszük őket, és készre sütjük. 2. Eközben a gombát megtisztítjuk, felkockázzuk, a hagymát pedig felaprózzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szűzpecsenye vajas leveles tésztában
Szűzpecsenye vajas leveles tésztában

A húst sózom és serpenyőben, forró zsiradékon világosbarna kérget sütök rá. Rácsra helyezem, leitatom róla a zsiradékot és hagyom, hogy kihűljön,bekenem mustárral. A leveles tésztá...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tarhonyás hús
Tarhonyás hús

A sertéshúsból pörkötet készítünk . A tarhonyát átmossuk és a félig kész pörkölthöz adjuk Puhára főzzük A rizses húst is így készítjük

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Szentgyörgyi töltött karaj
Szentgyörgyi töltött karaj

Az egészben hagyott karajt a közepén felszúrjuk. A kolbászból két olyan hosszú darabot vágunk, mint amilyen a hús, és a közepébe nyomjuk. A hús külsejét sóval, és fokhagymával alap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk