8 szelet kicsontozott sertésborda 21/100
40 dkg csiperke gomba 3/100
1 zöldpaprika 1/100
1 paradicsom 1/100
1 nagy fej vöröshagyma 1/100
1-2 gerezd fokhagyma
liszt 9/100
olaj
fűszerpaprika
1-2 ek tejföl 3/100
petrezselyem
A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, lisztbe forgatjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát hirtelen elősütjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a nem túl vékonyra szelt gombát, a felkarikázott zöldpaprikát, és a lehéjazott, felkarikázott paradicsomot. Pár percig erős lángon pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadunk 1 dl vizet, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, majd felforraljuk és visszatesszük bele a húst. Fedő alatt, mérsékelt tűzön kb. 40 percig pároljuk, ha levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk. A tejfölt elkeverjük 1 kávésk. liszttel, a mártáshoz adjuk, összeforraljuk. Pertezselyemmel megszórva, külön tejfölt adva hozzá azonnal tálalhatjuk.
Köretként galuska, párolt rizs, vagy akár rizibizi is illik hozzá.
Az apróra vágott hagymát, és fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsíron amikor a hagyma már megpuhult, hozzáadjuk a sót, borsot, a babérlevelet és a pirospaprikát. A húst kocká...
Elkészítési idő:■ A kelkáposzta torzsát kivágjuk, majd forró sós vízbe tesszük és leveleire szedjük (ahogy fő a káposzta, úgy jönnek le könnyen a levelei). ■ Ha kihűlt, a vastag ereket levágjuk a...
Elkészítési idő: 45 percA húst az edénybe teszem, és az összes többi alapanyagot alaposan elkeverem egy kis tányérban, majd mindenütt bekenem vele a húst. A sütőt előmelegítem 220 fokosra. Amikor forró, b...
Elkészítési idő: 6 óra