80 dkg oldalas
10 dkg sertészsír
4 gerezd fokhagyma
50 dkg lila káposzta
1 fej vöröshagyma
4 e.k. ecet
60 dkg burgonya
30 dkg liszt
1 tojás
só, frissen őrölt bors, olaj
Az oldalast megmossuk, és a csontok között feldaraboljuk. Lábosba tesszük, hozzáadjuk a zsírt, a zúzott fokhagymát, megsózzuk, és bőven megborsozzuk. Öntsünk hozzá 2 dl vizet, és lefedve pároljuk 1 órán át. Miután megpuhult a hús, levesszük a fedőt, és elpároljuk a vizet, hogy a húst le tudjuk puhítani. Közben a káposztát és a hagymát vékonyan felszeleteljük, és 2 evőkanál olajon dinsztelni kezdjük.
Megsózzuk, és beleöntjük az ecetet. Fedő alatt, takaréklángon kb 45 percig dinszteljük.
A krumplit meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és besózzuk.
Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és annyi vizet, hogy nagyon sűrű nokedlitésztát kapjunk. Bőségesen borsozzuk. Kanállal forró olajba szaggatjuk a rösztitésztát, és pirosra sütjük az egyik, majd a másik oldalát is.
A húst megmossuk és szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Átkenjük olajjal és sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni 20-30 percet. Közben a paradicsomot a zellerlevéllel és 3 fokhag...
Elkészítési idő:A húst felszeleteljük, majd sózzuk borsozzuk és felhevített olajon teflonserpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezt követően vízzel felengedjük és fedő alatt puhára pároljuk. A...
Elkészítési idő:1,5-2 literes lábasban megolvasztjuk a zsírt, beletesszük a finomra vágott hagymát, mérsékelt tűzön, állandó keveréssel üvegesre pároljuk, megpirítani nem szabad. A lángról lehúzzu...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra