80 dkg oldalas
10 dkg sertészsír
4 gerezd fokhagyma
50 dkg lila káposzta
1 fej vöröshagyma
4 e.k. ecet
60 dkg burgonya
30 dkg liszt
1 tojás
só, frissen őrölt bors, olaj
Az oldalast megmossuk, és a csontok között feldaraboljuk. Lábosba tesszük, hozzáadjuk a zsírt, a zúzott fokhagymát, megsózzuk, és bőven megborsozzuk. Öntsünk hozzá 2 dl vizet, és lefedve pároljuk 1 órán át. Miután megpuhult a hús, levesszük a fedőt, és elpároljuk a vizet, hogy a húst le tudjuk puhítani. Közben a káposztát és a hagymát vékonyan felszeleteljük, és 2 evőkanál olajon dinsztelni kezdjük.
Megsózzuk, és beleöntjük az ecetet. Fedő alatt, takaréklángon kb 45 percig dinszteljük.
A krumplit meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és besózzuk.
Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és annyi vizet, hogy nagyon sűrű nokedlitésztát kapjunk. Bőségesen borsozzuk. Kanállal forró olajba szaggatjuk a rösztitésztát, és pirosra sütjük az egyik, majd a másik oldalát is.
1. A hozzávalókat összedolgozod, majd golyókat csinálsz belőle, és belecsavarod mindjárt egy szál baconszalonnába. 2. Ebből az adagból nekem 16 db lett, 200 fokos sütőben, 30 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz oldalas minden oldalát besózzuk, tepsibe tesszük. A fokhagymát és a hagymát fokhagymanyomón áttörjük, és egyenletesen elosztjuk a húson. A zsírt épp csak folyósig melegítjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk lisztbe, majd kevés olajon elősütjük mind 2 oldalát (1-1 perc) magas lángon. 2. Az olajat, amiben süt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst felkockázzuk, sóval, a zúzott fokhagymával és borssal feltesszük főni. A borsót megpároljuk és a húshoz adjuk. A tejet a tejföllel kikeverjük, majd hozzáadjuk a sajtot, a li...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű