40 dkg darált sertéshús,
1 fej (1,5 kg) káposzta,
2 kis doboz paradicsompüré,
1 dl rizs,
1 tojás,
2 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 dl olaj,
1 mokkáskanál őrölt bors,
1 kiskanál pirospaprika,
2 kiskanál só.
A darált húst összekeverem egy kis doboz paradicsompürével, a borssal, az apróra vágott fokhagymával, az egyik fej összevagdalt vöröshagymával, a rizzsel, a tojással és egy kiskanál sóval. Nyolc gombócot formázok belőle. A káposztafejet leforrázom, majd nyolc levelet leszedek róla. Ezekbe csomagolom a húsgombócokat, mint a töltött káposztát szokás. Ezután a másik fej hagymát apróra vágom, az olajban megfonnyasztom, meghintem a paprikával, és belekeverem a másik doboz paradicsompürét meg a maradék káposztát metéltre vágva, egy kiskanál sóval ízesítem, és lábasba téve, ráfektetem a töltelékeket. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt megfőzöm, majd a fedőt levéve, levét elpárologtatom, hogy csak rövid lével tálaljam.
A szalonnát felaprítjuk, és lassú tűznél kisütjük a zsírját. A pörcöt kiszedjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, és megdinszteljük a kisült zsíron. Ezután átpirítjuk rajta a sertésh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A nedves kendővel letisztogatott gombák tönkjét kitörjük és finomra aprítjuk. A megmosott és kicsumázott kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk. A megtisztított és felkockázo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű28 cm-es kuglófsütőt kikenünk olajjal és körbe rakjuk savanyú káposzta levelekkel, úgy hogy a szélei lelógjanak. Egy tálban elkészítjük a tölteléket ( ahogy a töltött káposztát sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű