1 fej hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
50dkg zöldborsó,
40dkg sampion gomba,
30dkg cukkini,
1 csokor petrezselyem,
70dkg vagy két 35dkg-os sertésszűzpecsenye,
olaj,
só,
bors,
1dl fehérbor.
A hagymákat felaprózzuk, a gombát félbe, negyedbe szeljük, a cukkinit kockákra aprítjuk, a petrezselymet apróra vágjuk. A húst hosszában mélyen bemetsszük, kissé kiverjük, és 10cm széles szeletekre vágjuk. Felforrósítunk 3 evőkanál olajat beletesszük a hússzeleteket, élénk tűzön megkapatjuk az egyik oldalukat, aztán megfordítjuk, meghintjük sóval, borssal, és megpirítjuk a másik oldalukat is.
Melléjük dobjuk a félbevágott fokhagymagerezdeket, alá öntjük a bort, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk. 2 evőkanál olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkinit, borsót, és fedő alatt puhára pároljuk. Végül meghintjük petrezselyemmel.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. Az olajon a vöröshagymát meg...
Elkészítési idő:Minden zöldséget késes darálóba teszek, és apróra vágok. Hozzákeverem a husihoz, adok hozzá egy kicsit a zsemlemorzsából is. Falatnyi gombócokat formázok, és meghempergetem őket a...
Elkészítési idő:60 dkg sertéshúst 2 cm-es kockákra vágunk. Két evőkanál zsíron megpirítunk egy középnagyságú, apróra szeletelt vöröshagymát, amikor rózsaszínű, meghintjük egy fél kávéskanál pirosp...
Elkészítési idő: KB 1 ÓRA