1 fej hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
50dkg zöldborsó,
40dkg sampion gomba,
30dkg cukkini,
1 csokor petrezselyem,
70dkg vagy két 35dkg-os sertésszűzpecsenye,
olaj,
só,
bors,
1dl fehérbor.
A hagymákat felaprózzuk, a gombát félbe, negyedbe szeljük, a cukkinit kockákra aprítjuk, a petrezselymet apróra vágjuk. A húst hosszában mélyen bemetsszük, kissé kiverjük, és 10cm széles szeletekre vágjuk. Felforrósítunk 3 evőkanál olajat beletesszük a hússzeleteket, élénk tűzön megkapatjuk az egyik oldalukat, aztán megfordítjuk, meghintjük sóval, borssal, és megpirítjuk a másik oldalukat is.
Melléjük dobjuk a félbevágott fokhagymagerezdeket, alá öntjük a bort, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk. 2 evőkanál olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkinit, borsót, és fedő alatt puhára pároljuk. Végül meghintjük petrezselyemmel.
1. A lencsét megpucoljuk, megmossuk és főzés előtt 2-3 órával hideg vízben beáztatjuk. A többi zöldséget is megpucoljuk és kockára vágjuk. 2. A füstölt csülköt kockára daraboljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst klopfolni sózni lisztbe megforgatni és 2 ek zsirba elősütni. Pirulásig kiszedni és félretenni míg mind megsül. A fokhagymát a visszamaradt zsiradékon piritani, épp csak ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált hús középében kis gödröt csinálok,beleteszem a sót, borsot, tojást, majoránnát, pirospaprikát, a fokhagymákat hagymanyomón átnyomva. Az egészet alaposan összedolgozom. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát vágd apróra. A sertéshúst, a szalonnát, a tarját és a csemege uborkát vágd fel csíkokra. Kacsazsíron dinszteld meg a vöröshagymát, majd dobd rá a szalonnát is, kicsit pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű