60 dkg sertéslapocka
10 dkg füstölt szalonna
30 dkg zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
1 tv paprika
1 paradicsom
1 ek. gulyáskrém
1 kk. őrölt kömény
1kk. őrölt bors
2 tk. fokhagymagranulátum
só
A húst felkockázzuk,megmossuk.
Egy tepsibe szórjuk a felkockázott szalonnát, rá a szeletelt hagymát, majd a húst.
Kevés vízben kikeverjük a fűszereket és a gulyáskrémet, majd a húsra öntjük.
Alufóliával lefedve közepesen forró sütőbe tesszük.
Amikor már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a borsót és a kockázott paradicsomot, valamint a paprikát.
Jól összeforgatjuk és visszatoljuk a sütőbe.
Készre sütjük.
Rizzsel vagy bulgurral tálaljuk!
A kisebb burgonyákat feltesszük főni. Közben kockára vágjuk a hagymát és vajon megdinszteljük. A darált húst borssal szerecsendióval ízesítjük. Rávágjuk a petrezselymet, Hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsózóm borsozom fokhagymát szórók rá tepsibe vagy jénaiba teszem lefedem és 150 C 90 percig puhítom 140 perc jó puha legyen elkészítem a szószt beleforgatom rácsra teszem 200 C/15-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a papr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : A csülköt előző nap főzzük puhára, és hagyjuk a vízében kihűlni, majd szeljük fel apró darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg. A csülköt, a hagymát, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz